Beckhams Galaxy utslaget av Dallas

Spelade med smärta: ”Vi såg tidigt att han hade problem”

FOTBOLL

Skadad och utslagen.

Det blir ingen MLS-titel för David Beckham efter att hans Los Angeles Galaxy överraskande förlorat semifinalen mot Dallas med 0–3.

– Han har spelat med massor av smärta de senaste veckorna, mer än ni tror, säger Landon Donovan.

Foto: reuters
Beckham deppar efter förlusten.

Det såg äntligen ut att vara upplagt för succé för David Beckham i USA. Efter en skadeförföljd första säsong, följt av hälseneskadan med Milan i våras, var hans Los Angeles Galaxy bara en match från finalen i Major League Soccer.

Men i stället slutade det med en förödmjukande 0–3-förlust, och en ny ljumskskada för engelsmannen.

– Vi såg redan tidigt i matchen att han hade problem. Jag pratade med honom i pausen och det fanns planer på att byta ut honom. Men han ville fortsätta, säger Galaxytränaren Bruce Arena.

Skapade chanser

Efter att ha dragit av hälsenan i mars tvingades Beckham vila i sex månader. Comebacken gjordes dock rekordsnabbt, men har tvingat honom att spela med svåra smärtor. Ändå har han spelat 90 minuter i fyra av de fem senaste matcherna.

– Han har spelat trots massor av smärta. När man i hans ålder kommer tillbaka så snabbt efter en hälseneskada så blir det konsekvenser, säger den amerikanske landslagsstjärnan Landon Donovan.

Han och Beckham skapade de hetaste chanserna mot Dallas, men målvakten Kevin Hartman gjorde några fantastiska räddningar vilket vände matchen till Dallas fördel.

De möter nu Colorado i finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM