Beckham gjort sitt val - stannar i LA Galaxy

Väljer att stanna i LA Galaxy de kommande två åren

Foto: AP
David Beckham.
FOTBOLL

David Beckham, 36, har jagats av många klubbar och det har spekulerats om hans framtid.

Nu har Beckham bestämt sig, det blir LA Galaxy i ytterligare två år.

– Det här var ett viktigt beslut för mig, säger David Beckham.

David Beckham har de senaste fem säsongerna spelat i Los Angeles Galaxy. När hans kontrakt gick ut i höstas var det många klubbar som ville ha engelsmannens namnteckning. Paris Saint Germain såg länge ut att bli ny klubbadress för Beckham. Men nu har han bestämt sig. Det blir LA Galaxy i ytterligare två år.

– Jag hade många erbjudanden från klubbar runt om i världen, som sagt jag är fortfarande passionerad av att spela i USA och vinna titlar med Galaxy, säger Beckham till Galaxys hemsida.

Trivs bra i USA

– Jag och min familj är väldigt glada och trivs bra i USA och vi ser fram emot två år till här, säger den engelske fotbollsstjärnan.

Beckham blev utsedd till årets MLS-spelare förra säsongen, då han förde sitt Galaxy till ligatiteln. Och i klubben är man nöjd med att Beckham stannar två år till.

– Jag är glad att David väljer att förlänga med Galaxy, speciellt eftersom han hade många alternativ var han skulle fortsätta sin karriär. Jag tycker att han var en av de bästa spelarna i hela MLS förra säsongen och vi hade inte kunnat uppnå succén utan honom, säger klubbens tränare Bruce Arena till Galaxys hemsida.