Svenskmöte i MLS-semi

Johansson ska sänka "Chippens" Galaxy

Foto: AFP
Seattle Sounders firar efter matchens enda mål mot Real Salt Lake.
FOTBOLL

I natt blev Adam Johanssons Seattle Sounders klart för semifinal i MLS.

Där går man upp mot Los Angeles Galaxy, och Christian Wilhelmsson.

Därmed är svenskt deltagande garanterat i finalen.

Svenskarna går långt med sina lag i den amerikanska MLS-fotbollen. I natt blev Adam Johanssons Seattle Sounders klart för semifinal i den amerikanska fotbollsligan. Och man blev det genom att slå Real Salt Lake med 1-0 på bortaplan (första mötet 0-0 hemma). Johansson spelade, som så många gånger denna säsong, 90 minuter och stod för många fina inlägg från sin högerbacksposition. Målet gjorde Roberto Martinez i den 81 minuten.

"Visade hjärta"

Det är första gången som Seattle går till final i den västra serien.

– Det är väldigt känslosamt. Grabbarna visade stort hjärta ute på planen. Och det är vad som krävs, sa mittfältaren Brad Evans till Seattle Times.

Härnäst för Seattle och Johansson väntar Christian Wilhelmssons Los Angeles Galaxy. Första matchen spelas natten till måndag, på Home Depot Center. Vinnaren i den matchen kommer sedan att möta vinnaren av den andra semifinalen, Houston Dynamo eller DC United.

Backe och Holgersson ute

Oavsett vem av landslagssvenskarna som går vinnande ur matchen blir det alltså svenskt deltagande i finalen MLS Cup, och chans på titeln. Återstår att se om det blir Wilhelmsson eller Johansson.

En svensk som däremot hade det tufft i natt var Marcus Holgersson, vars New York Red Bulls åkte ut ur Eastern Conference mot DC United. New York-laget, som även tränas av Hasse Backe, fick Rafa Márquez utvisad i den 75 minuten och släppte sedan in förlustmålet i den 89 minuten.

Kristopher Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM