”Några av de bästa i världen har ringt”

Beckham startar en egen elitklubb: Redan många som är intresserade

David Beckham och Carlos Gimenez, borgmästare i Miami-Dade County.
FOTBOLL

Han räknas som det enskilt starkaste varumärket inom fotbollen.

Nu startar David Beckham sin egen fotbollsklubb i Miami.

– Jag har haft turen att spela med några av världens bästa spelare och en del av dem har ringt upp mig och frågat när Miami kommer igång, säger Beckham till The Guardian.

Han har spelat för Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy, Milan och Paris Saint-Germain. Nu ska David Beckham ta med sig erfarenheterna från några av världens största klubbar till bygget av 38-åringens eget lag.

”Det här blir mitt lag”

Men viktigast av allt: Han tar med sig sitt eget varumärke.

På onsdagen offentliggjorde Beckham planerna på ett eget fotbollslag i Miami. 38-åringen har köpt in sig i MLS och startar nu klubben som kommer få en plats i toppligan.

– Jag vill skapa mitt eget personliga lag. Det här blir mitt lag. Jag vet att den här staden är redo för fotboll och jag vet att vi kommer att göra succé, säger Beckham till BBC.

Engelsmannen säger att han vill skapa ”folkets fotbollslag” som även ska hjälpa till att fostra talanger som ska hjälpa USA att vinna VM.

”Några av världens bästa har ringt”

– Vi vill ta de bästa spelarna till Miami. Fördelen med min egen karriär är att spelare redan är intresserade.

– Det skulle vara respektlöst av mig att säga vilka spelare vi vill värva. Men vi har en lista. Jag har haft turen att spela med några av världens bästa spelare och en del av dem har ringt upp mig och frågat när Miami kommer igång, säger Beckham till The Guardian.

En av de första uppgifterna för Beckham blir nu att bygga en ny fotbollsarena i Miami.

– Vi vill skapa en global klubb som ska bli älskad av miljoner. Vi har redan gott om personer som är intresserade av att investera och det här kommer snarare bli roliga än svåra tider.

Det är oklart när Miami gör debut i MLS.

ARTIKELN HANDLAR OM