Becks 'hemliga' plan: Vill ta hjälp – av PSG

Om drömprojektet:”Kommer att göra succé”

Foto: AFP
David Beckham.
FOTBOLL

David Beckham startar sin egen fotbollsklubb i Miami.

Nu ber han om stöd – från PSG:s qatariska ägare.

– Vi har inte tagit något beslut än, säger en Qatar-källa till Le Parisien.

Han ses som världens enskilt störste varumärke inom fotbollen.

Och David Beckham planerar att utnyttja sitt breda kontaktnät när han nu köper in sig i den amerikanska ligan MLS för att starta ett lag i Miami.

– Det här blir mitt lag. Jag vet att den här staden är redo för fotboll och jag vet att vi kommer att göra succé, sa ”Becks” till BBC häromdagen.

I en intervju med Guardian antydde han också att intresset är enormt.

– Jag har haft turen att spela med några av världens bästa spelare och en del av dem har ringt upp mig och frågat när Miami kommer igång.

”Han har ringt oss”

Nu avslöjar franska tidningen Le Parisien engelsmannens fram till i dag okända plan som kan få hans storslagna drömmar förverkligade.

Beckham har vänt sig till Qatar Sports Investtments (QSI) – som pumpat in över 300 miljoner euro i Paris Saint Germain sedan de köpte klubben 2011 – och bett om ekonomiskt stöd.

– Ja, det stämmer att David Beckham har frågat om hjälp, men vi har inte tagit något beslut ännu, säger en ”QSI-källa” enligt Le Parisien.

Beckham avslutade sin spelarkarriär i just PSG förra säsongen och har sedan dess upprätthållit kontakten med presidenten Nasser Al-Khelaifi.

ARTIKELN HANDLAR OM