Bomben: Ronaldo kan göra comeback

Köpt in sig som delägare i klubben: Det kommer skrivas historia

FOTBOLL

Ronaldo Luís Nazário de Lima återvänder till fotbollen.

38-åringen har köpt in sig i amerikanska Fort Lauderdale Strikers och nu uppger brasiliansk press att en av världens bästa anfallare genom alla tider även kan göra comeback på fotbollsplanen.

– Jag har redan börjat agera för att göra Strikers till en global maktfaktor, säger Ronaldo enligt goal.com.

Den 14 februari 2011 avslutade Ronaldo sin karriär. Brassen hade då bland annat skrivit in två VM-guld, ett antal ligatitlar och två Ballon d'Or som världens bäste spelare på meritlistan.

”Kommer spela en viktig roll”

Nu uppger brasiliansk media, enligt goal.com, att Ronaldo kan återvända till fotbollsplanen. 38-åringen har köpt in sig i Fort Lauderdale Strikers, i amerikanska andraligan NASL, och jobbar nu för att stärka klubbens varumärke.

– Jag kommer vara väldigt involverad i ledningen av laget och har redan börjat agera för att göra Strikers till en global maktfaktor. Det råder inget tvivel om att det här underbara spelet växer i USA och jag kan garantera att NASL kommer spela en viktig roll i fotbollens utbredning här, säger Ronaldo.

Fort Lauderdale Strikers hette fram till 2011 Miami FC. I ett försök att få klubbens varumärke att växa genom medial uppmärksamhet påstår brasiliansk media att Ronaldo även kan komma att spela matcher för klubben.

”Kommer skriva historia”

Delägaren Ricardo Geremol välkomnar Ronaldos intåg.

– Jag kan inte överdriva vilken ära det är att ha ”The Phenomenon” som partner i Fort Lauderdale Strikers. Han är inte bara ansedd som den perfekta anfallaren och den bäste nummer nio genom alla tider utan han ser också den globala sportens utveckling med imponerande tydlighet, säger Geremol enligt goal.com och fortsätter:

– Ronaldo kommer spela en huvudroll för att se till att framtiden kommer först till Strikers. Vi kommer skriva historia här i södra Florida.

Nyligen skrev spanske legendaren Raul på för Strikers konkurrent i NASL New York Cosmos.