"Hade varit väldigt bra med Gerrard"

Stefan Ishizaki ser gärna Gerrard som lagkamrat

1 av 2
FOTBOLL

Efter beskedet att han lämnar Liverpool kopplas Steven Gerrard samman med LA Galaxy.

Där blir han i så fall lagkamrat med Stefan Ishizaki – som mer än välkomnar en sådan flytt.

– Då får man förhoppningsvis bollen där man vill ha den, säger Ishizaki med ett skratt.

"Captain Fantastic", Steven Gerrard, bekräftade under fredagsförmiddagen att han lämnar Liverpool.

34-åringen har tillhört föreningen i hela sin karriär, han debuterade i A-laget 1998 och har varit lagkapten sedan 2003. Men när säsongen är över tackar Liverpool-ikonen för sig på Anfield.

– Mitt beslut är helt baserat på min önskan att uppleva något annorlunda i min karriär och i mitt liv och jag vill också se till att jag inte ångrar något när min spelarkarriär är slut, förklarar Gerrard beslutet att lämna klubben.

Direkt slog han fast att han inte kommer gå till ett lag som konkurrerar med Liverpool. Som ett av de hetaste alternativet till nästa klubbadress nämns LA Galaxy.

"Skott som få"

Laget från Kalifornien är regerande MLS-mästare och där lirar Stefan Ishizaki, 32. Svensken som blir kvar i Los Angeles även i år skulle inte tacka nej till att kampera ihop med Steven Gerrard på mittfältet.

– Det är en otroligt duktig fotbollsspelare så det hade varit jättebra om han kom. Han är en fantastisk passningsspelare och han har ett skott som få andra. Det känns ju som att han spelat i Liverpools A-lag i 20 år nu, säger Stefan Ishizaki.

Vad hade det betytt om ni fick in Steven Gerrard?

– Självklart hade vi blivit ännu bättre. Vi hade Landon Donovan som slutade efter förra säsongen och även om de inte spelar på samma position är Gerrard ju en fullgod ersättare.

Och hur skulle det kännas för egen del?

– Att man förhoppningsvis får bollen där man vill ha den, haha. Nej, men det hade varit väldigt bra, säger Ishizaki.

Många storstjärnor

Det skulle bli första gången som han stöter på Steven Gerrard på fotbollsplanen. Mot varandra har de aldrig spelat.

– Nej, aldrig. Vi mötte England när jag var med i U21-landslaget, men han var redan med i deras A-landslag då.

Steven Gerrard skulle bli en av många stjärnspelare som LA Galaxy lockat till sig. David Beckham gjorde flera säsonger på den amerikanska västkusten och i truppen som tog hem MLS-titeln i december fanns förutom Stefan Ishizaki och Landon Donovan också Juninho och Robbie Keane.

ARTIKELN HANDLAR OM