Krävs på 8,6 miljoner kronor om året i 51 år

Foto: AP
FOTBOLL

John Bieniewicz dödades för att han visade ut Bassel Saad i en fotbollsmatch.

Saad dömdes till åtta års fängelse.

Nu stäms han av änkan på 51 miljoner dollar, knappt 440 miljoner kronor.

– Utför du en ociviliserad handling så finns det konsekvenser, säger advokaten James Acho.

Foto: YOUTUBE
John Bieniewicz miste livet – med det röda kortet i sin hand.

Under en amatörmatch i Detroit förra sommaren skulle Bassel Saad få syna det röda kortet. Men innan domaren hann ta upp kortet ur fickan slog Saad till honom över käken. En smäll som tog så illa att domaren John Bieniewicz avled två dagar senare.

”Det är en lek”

Saad erkände, dömdes till åtta års fängelse för dråp och tvingades möta änkan Kris Bieniewicz.

– Allt på grund av ett beslut på en fotbollsplan. Det är en lek. Det är en lek som vi lär våra barn så fort de lär sig att gå. En man har så mycket uppdämd frustration, så mycket hämnd i sitt hjärta, att han med ett slag kan ta min mans liv och samtidigt förstöra livet inte bara för min familj utan också för hans, sa hon i rätten.

”Hoppas sända budskapet”

Enligt The Guardian väljer nu änkan att stämma Bassel Saad på 51 miljoner dollar (knappt 440 miljoner kronor). En miljon dollar för varje år hennes 44-årige man ansetts ha haft möjlighet att fortsätta leva om inte det dödliga slaget utdelats.

– Vi hoppas att denna stämning sänder budskapet att om du utför en ociviliserad handling i ett civiliserat samhälle så finns det konsekvenser, även utanför den kriminella sfären. Vi vill ha rättvisa för hans familj, säger advokaten James Acho som kände John Bieniewicz sedan barnsben.