”Kommer bli hans största utmaning”

Varningen till Beckham och Zlatan: Glöm PSG och Milan

1 av 2 | Foto: TT
Beckham spelade i Paris våren 2013.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic påstås vara på väg till David Beckhams nya klubb i Miami.

Fullt möjligt, säger klubbens förre tränare men varnar samtidigt duon.

– Det här är en monumental utmaning, säger Ray Hudson till The Sun.

Ray Hudson är den senaste tränaren att leda ett lag från Miami i USA:s fotbollsliga MLS. Miami Fusion grundades 1997 men skrotades bara fyra år senare på grund av bristande publikintresse.

”Zlatan vore en monstervärvning”

När David Beckham nu fått okej på sina arenaplaner och förbereder födelsen av ”Miami Beckham United” ser Hudson nya möjligheter för fotbollen i Miami.

– En spelare som Zlatan Ibrahimovic vore en monstervärvning och den typen av spelare kommer vara tillgängliga för Beckham. De kommer att komma till honom. De kommer attraheras av hans låga, säger Hudson till The Sun.

Men 60-åringen, som numera är en välkänd expert i tv-kanalen Bein Sport, varnar samtidigt Beckham och Zlatan. Satsningen kommer inte vara en självklar succé i staden som redan har mästerskapssegrare i basketlaget Miami Heat, det amerikanska fotbollslaget Miami Dolphins och baseballklubben Miami Marlins.

”Största utmaningen någonsin”

– Om det är någon som har allt som krävs för att göra en fotbollsklubb till en succé i området så är det David Beckham. De finansiella resurserna kommer finns där med honom och hans partners och hans profil samt dragningskraft kommer vara en enorm drivkraft för klubben. Men jag har bott här i 40 år nu och sett alla både komma och gå inom fotbollen här. Det är en förrädisk väg. Han kommer behöva träffa många rörliga måltavlor. Det kommer inte att bli lätt, oavsett om det varit David Beckham, Pelé och Diego Maradona i en och samma person. Det är mycket som måste fungera, säger Hudson och fortsätter:

– Glöm Real Madrid, PSG och Milan. Där behövde han bara dyka upp, sätta på sig skorna och spela sitt spel. Han behövde bara vara Beckham. Det här kommer vara helt annorlunda. Det är en monumental utmaning. Det kommer vara 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 52 veckor om året. Den största utmaningen han någonsin ställts inför.

■ ■ ■

TV: Sportbladets Jennifer Wegerup: Han kommer gå till...