55 000 dollar till varje spelare – vid seger

”Ska göra vårt bästa”

FOTBOLL

Afrikanska mästerskapen drar snart igång.

För Senegal kan en saftig bonus vara inom räckhåll.

Landets president Macky Sall har nämligen lovat 55 000 dollar till varje spelare om de vinner turneringen.

Nästa lördag är bollen i rullning. De afrikanska mästerskapen går av stapeln i Ekvatorialguinea och en hel del stjärnor från den europeiska toppligorna leder sina landslag i kampen om bucklan.

För Senegals del kan en titel innebära ett rejält ekonomiskt lyft för hela truppen. Landets president Macky Sall har nämligen lovat varje spelare en bonus på 55 000 dollar om man går hela vägen, uppger AP.

– Vi ska göra vårt bästa för att nå ett bra resultat, säger lagkaptenen Bouna Condoul efter att ha mottagit en senegalesisk flagga från presidenten i samband med en ceremoni i går.

Aldrig vunnit turneringen

Vidare lovar presidenten en bonus per vunnen match, men förutsättningarna kunde ha sett ljusare ut.

Senegal har nämligen hamnat i en riktig mardrömsgrupp tillsammans med Algeriet, Sydafrika och Ghana, varav den sistnämnda är premiärmotståndaren.

Inför turneringen ska Senegal spela träningsmatcher mot Gabon och Guinea, allt för att komma så förberedda som möjligt till en turnering man aldrig vunnit.

I VM-sammanhang har "Teranga Lions" som bekant tagit sig till kvartsfinal. 2002 slog man Frankrike i första matchen, gick vidare från gruppen och knockade Sverige i åttondelen efter golden goal.