Zlatan tvekar om landslaget

Nye förbundskaptenen släppte bomben på presskonferens

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 28, vet inte om han fortsätter att spela i landslaget.

Bomben levererades av nye förbundskaptenen Erik Hamrén, 52, på dagens presskonferens, som direktsändes i Sportbladets webb-tv.

– Zlatan är väldigt tveksam till spel i landslaget. Jag blev mycket överraskad, säger Hamrén.

Erik Hamrén presenterade sin första landslagstrupp, inför mötet med Italien den 18 november, i samband med Fotbollsgalan i Malmö. Han inledde med att presentera Marcus Allbäck som ny assisterande förbundskapten.

Det hamnade snabbt i skymundan.

För direkt efteråt släppte Hamrén bomben att lagkaptenen och Barcelona-stjärnan Zlatan Ibrahimovic tvekar om en fortsättning i landslaget.

”Har inget med bytet att göra”

– Jag har tagit ut en större trupp än normalt för att lära känna gruppen. Det saknas ett namn och det är Zlatan. Jag hade snack med Zlatan i går, ett par gånger, och han är tveksam om han ska fortsätta spela med landslaget. Och innan han har tagit det beslutet tar jag inte med honom i truppen, säger Hamrén.

– Jag vill inte prata om motivet, men det har inget med mig att göra. Det är en sak han gått och burit på en längre tid. Jag respekterar de här sakerna, men han är inte med i truppen. Han poängterar att det inte har något med förbundskaptenskiftet att göra utan att det var något han hade funderat på under en längre tid och nu ville ta en riktig funderare på.

”Zlatan är en jäkla bra kille”

– Det viktigaste för mig som tränare är att man har motivation till att spela. Jag har ett citat ”Du kan leda en häst till vattnet, men dricka måste han göra själv” och det är viktigt i mitt ledarskap. Men självklart ska jag ha ett snack med Zlatan. Jag har fortfarande inte träffat honom mellan fyra ögon. Självklart vill jag ha med honom i landslaget. Jag tror att Zlatan är en jäkla bra kille.

Kommer du i natt åka ned till Barcelona och prata med honom?

– Nu är det Italienmatchen som gäller, sedan är det lång tid till nästa landskamp och innan dess ska vi ha ett snack, säger Hamrén.

Landslagschefen Lasse Richt:

– Jag och Zlatan har haft en diskussion under en längre tid så jag kan garantera att det inte har något med Eriks förbundskaptensjobb att göra. Han har långt ifrån tagit något beslut.

ARTIKELN HANDLAR OM