Capello kunde ha varit Mourinho

Portugisen ångrade sig i sista minuten – skrev på för Inter

FOTBOLL

Två månader innan Steve McClaren sparkades av det engelska fotbollsförbundet lämnade José Mourinho Chelsea.

Samma år, 2007, uppger tränaren att han var nära att skriva på för det engelska landslaget.

– Jag var timmar i från, jag skrev nästan på för det engelska landslaget, säger han.

Mourinho.

Efter äventyret med miljardprojektet Chelsea var José Mourinho ledig i nio månader, innan han till slut tog över Inter i Serie A.

– När jag lämnade Chelsea var första månaden fantastisk. Jag åkte till Afrika, Japan, jag gjorde massvis med saker jag aldrig hade haft möjlighet till, säger José Mourinho till l'Equipe.

Sakta men säkert blev den profilstarke tränaren allt mer rastlös.

– Den andra månaden var också bra, men från den tredje och framåt var det hemskt, verkligen avskyvärt, säger han till l'Equipe

I en intervju med den franska tidningen avslöjar han att det lika gärna kunde ha blivit det engelska landslaget, i stället för Inter.

– I sista stund började jag tänka efter, "jag kommer att träna en nation, det kommer bara att vara en match i månaden och resten av tiden kommer jag att sitta på kontoret eller överblicka matcher". Och sen måste jag vänta till sommaren för att tävla i ett EM eller ett VM? Nej, det var inget för mig, säger han till tidningen.

Intresse från Paris

I sista stund ångrade 48-åringen sig. Italienske kollegan Fabio Capello tog jobbet som förbundskapten i stället.

– I sista stund drog jag mig tillbaka, jag föredrog att vänta på rätt jobb, en bra klubb, en utmaning som kunde motivera mig. Det var Inter, säger han till l'Equipe.

José Mourinho skrev på för Real Madrid i somras, men hans tid i Italien har lämnat avtryck.

Portugisen vann ligan, cupen och Champions League med Milano-klubben.

Innan han skrev på för Inter hade han även ett erbjudande från Frankrike. Storklubben som varit på dekis ett tag, Paris Saint-Germain, var ute efter 48-åringens tjänster.

José Mourinho tackade dock nej.

– Jag vet inte varför. Kanske kände jag att England, Spanien eller Italien är mer kraftfulla ligor, och vi måste få ut det mesta av våra bästa år i karriären genom att jobba på högsta nivå, säger han till l'Equipe.