Zlatan står över landslagets träningar

”Jag är överraskad att skadan var så illa”

FOTBOLL

Enligt förbundskapten Erik Hamrén är Zlatan Ibrahimovic, 29, ett stort frågetecken inför mötet med Moldavien på fredag.

Landslagets sjukgymnast Rickard Dahan är däremot inte lika orolig.

– Men vår ambition är att han ska kunna spela, vi får se hur det ser ut i veckan, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic ådrog sig en fotskada mot Roma när Milan säkrade ligatiteln i början av maj. Han skadade ett ledband i foten och det blev inte bättre när han var tvungen att hoppa in i semifinalen i italienska cupen.

När landslaget höll sin första presskonferens inför EM-kvalmatcherna mot Moldavien och Finland berättade Erik Hamrén att Zlatans skada är värre än vad han befarade.

– Ja, det måste jag säga. Jag är överraskad att det är på det sättet, det var ju över tre veckor sedan det hände, säger Hamrén.

– Han gjorde sig illa i ett ledband i insidan av foten och att hoppa in och spela mot Palermo var inte det bästa för honom.

Zlatan missar minst två träningar

Förbundskaptenen håller sin första träning i kväll vid klockan 18.00 på Stockholms Stadion. Då saknas Zlatan Ibrahimovic.

Anfallaren kommer inte heller kunna träna i morgon och är därför ett frågetecken inför mötet med Moldavien på bortaplan på fredag.

– Han är inte med på fotbollsträningen i dag eller i morgon utan ska köra alternativ träning, säger Hamrén.

– Vår ambitionen är att han ska kunna spela, vi får se hur det ser ut. Han är ju en speciell människa, han tål rätt så mycket. Det ska kunna fungera för honom också.

”Zlatan mycket bättre”

Åsikterna skär sig dock en aning angående Zlatan. Enligt landslagets sjukgymnast Rickard Dahan ser det bra ut för landslagets kapten.

– Zlatan har blivit mycket bättre. Han har varit hos mig i Malmö sedan förra veckan och rehabtränat, säger Dahan till Sportbladet.

– Nu handlar det om en total bedömning, om hur han ser ut, hur han känner sig och vad magnetrötgen visar. Om han kan spela eller inte.

Lite positivare med Hysén

Hamrén säger att han har en hel del att funderar på när det gäller de olika positionerna i startelvan och säger samtidigt att han givetvis har en plan om inte Zlatan kan spela.

– Självklart finns det funderingar, det är mitt jobb att tänka på såna här scenarion. Vi har många spelare som kan spela där, bland annat Johan (Elmander), Ola (Toivonen) och även Gerndt (Alexander).

Tobias Hysén, som skadade sig när IFK Göteborg slog Halmstad med 2-1, tvingas också vila i kväll på grund av skada.

– När jag pratade med honom i dag så sa han att det kändes bra.

Fotnot: Sverige möter Moldavien borta på fredag (TV 3 20.30) och Finland hemma på Råsunda nästa tisdag (TV 4 20.00).

ARTIKELN HANDLAR OM