Danska landslaget i fyllebråk – efter Sverige-krossen

Stjärnorna polisanmäldes

Foto: Bildbyrån
I trubbel Daniel Agger och Nicklas Bendtner var två namn som nämndes av anmälaren.
FOTBOLL

De körde över Sverige i ”Slaget om Norden”.

Sedan söp sig de danska landslagsstjärnorna fulla, hamnade i bråk med en hotellgäst – och blev polisanmälda.

Bland andra Nicklas Bendtner och Daniel Agger fanns med i tumultet, skriver Helsingör Dagblad.

Nicklas Bendtner och Michael Krohn-Dehli sänkte Sverige på Parken i Köpenhamn och fixade en rättvis dansk 2–0-triumf i fredagens träningslandskamp.

Något som de rödvita givetvis ville fira efteråt.

Förbundskapten Morten Olsen gav landslagsspelarna tillåtelse att dricka alkohol på Hotel Marienlyst i Helsingör – och det var de inte sena med att utnyttja.

Anmäldes för misshandel

I lördags – dagen efter Sverige-krossen – polisanmäldes flera spelare av en hotellgäst, som ska ha hamnat i bråk med landslagsstjärnorna under natten.

Enligt Helsingör Dagblad pekades bland andra Nicklas Bendtner och Daniel Agger ut som upprorsmakare.

Hotellgästen sågs på lördagen utanför polishuset i Helsingör med armen i en mitella. Han ville anmäla spelarna för misshandel, och under helgen tog polisen upp fallet och förhörde de misstänkta personerna.

Förbundet tystar ner

Redan i går blev det dock klart att ärendet läggs ner på grund av motstridiga uppgifter och bristande bevis, och ingen av landslagsspelarna är därför längre misstänkta för något brott.

Det danska fotbollsförbundet tystar ner händelsen och tänker, enligt kommunikationschefen Lars Berendt, inte vidta några disciplinära åtgärder.

– Spelarna fick möjlighet att slappna av och glädja sig över segern mot Sverige i hotellets allmänna bar. Det var tillåtet att dricka alkohol, men alla skulle ha i åtanke att vi spelar en ny match mot Finland redan på tisdag (läs: i dag). Spelarna följde Morten Olsens anvinsingar utan problem, säger Lars Berendt till Helsingör Dagblad.

Arsenal-stjärnan Nicklas Bendtner, som den här säsongen är utlånad till Premier League-konkurrenten Sunderland, har tidigare varit med om en fylleskandal.

I maj 2009, efter en förlustmatch mot Manchester United, kastades anfallaren ut från en krog i centrala London med byxorna nere. Bokstavligen.