Engelska supertalangen okänd för Erik Hamrén

”Känner till någon Zaha, men vet inte om det är rätt”

Foto: SCANPIX
Wilfried Zaha, till höger.
FOTBOLL

Han är en Englands största talanger.

Men förbundskapten Erik Hamrén har ingen aning om vem Wilfried Zaha, 20, är.

– Jag känner till någon Zaha, men jag vet inte om det är rätt person, säger Hamrén.

Foto: Bildbyrån
Erik Hamrén på presskonferensen in för Englandsmatchen på Friends arena.

Wilfried Zaha debuterade som 17–åring för Crystal Palace och har gjort över 100 framträdanden för klubben. På grund av återbud i den engelska truppen finns han med till mötet med Sverige på Friends Arena och kan därmed debutera för Three Lions på onsdag.

I England ses 20-åringen som en stor talang och det verkar inte heller vara något fel på anfallarens självförtroende.

– Förutom Ronaldo eller Messi så kollar jag aldrig på någon annan spelare och tycker att han är bättre än mig, säger Zaha till Daily Mail.

Vid presskonferensen inför mötet med England fick förbundskapten Erik Hamrén frågor om Zaha. Och i det svenska lägret är 20–åringen inte lika känd.

– Zaha? Jag känner till någon Zaha, men jag vet inte om det är rätt person, säger Hamrén.

– Jag har en scout som har koll på honom. Inför den här matchen har jag inte varit så fokuserad på England. Men självklart finns det många möjligheter. För mig är laget England mycket viktigare.

”Ibland går ni väl lite långt”

Sedan frågade en engelsk journalist om Hamrén tycker att den brittiska pressen skriver upp spelarna för mycket.

– Jag vet inget om honom, men jag kommer att få information. Men ibland så går ni väl lite långt. Å andra sidan är det ju så med sporten. Vi behöver hjältarna och stjärnorna, säger Hamrén.

– Men ibland gör ni spelarna till stjärnor för tidigt, det kan vara ett problem för en spelare. Vi har sett det med många spelare i världsfotbollen. Jag hoppas inte han är en stjärna imorgon, men förhoppningsvis i framtiden.

Prislapp på 220 miljoner

Enligt brittisk press jagas Zaha av Real Madrid, Arsenal, Tottenham, Manchester City och Chelsea. Prissumman uppges ligga runt 220 miljoner kronor.