Laudrup: Önskar Zlatan var dansk

Stämmer in i hyllningskören: ”En av de bästa i världen”

Foto: BILDBYRÅN & AP/SCANPIX
Zlatan och Laudrup
FOTBOLL

Cykelsparken har fått fotbolls-Europa att avundas Zlatan.

Då kan ni tänka er hur danskarna känner sig – det är ju bara ett obetydligt sund som skiljer.

– Så synd att han inte är dansk, säger Michael Laudrup.

En omedelbar Youtube-succé, förre landslagshjälten Henrik Larsson rankade målet högre än van Bastens från EM 1988 och i Holland tycker de att Zlatan utmanar Messi och titeln som världens bäste.

Efter fyra mål, varav det sista en magnifik bicycleta, i träningsmatchen mot England har Zlatan-hyllningarna varit skoningslösa ställt mot andra spelare och mål.

Förutom Egil 'Drillo' Olsen då. Han tyckte inte prestationen var speciellt spektakulär. Annat låter det från vårt rödvita grannland.

”Bland de bästa anfallarna i världen”

Under en presskonferens i torsdags fick Swansea-tränaren Michael Laudrup, 48, frågor om svenskens insats.

– Han är en fantastisk spelare. Även fast det var en vänskapsmatch gör han ett stort mål, säger han.

– Han har gjort så många snygga mål genom karriären och är en av de bästa anfallarna i Europa... eller nej, i hela Världen. Jag vet inte vad jag ska säga mer.

Dansk avundsjuka

Som följdfråga undrade en reporter om Zlatan nu gått om Michael Laudrup som den bäste skandinaviske fotbollspelaren genom tiderna.

– Nej, det är trevligt med en duktig spelare från Skandinavien. Vi har haft många bra spelare genom tiderna, sa han och fortsatte:

– Det är bara synd att han inte är från Danmark. Det hade varit fantastiskt att se honom i danska landslagströjan.

Tränare för Swansea

Laudrups har spelat 104 landskamper för danmark och gjort 37 mål. 2006 utnämndes Laudrup till Danmarks bäste fotbollsspelare genom tiderna. Efter spelarkarriären arbetade han som assisterande förbundskapten till Morten Olsen, för att sedan ta över rodret i moderklubben Bröndby IF. Numera är han huvudtränare för Premier League-klubben Swansea.