Spanjorerna hånas efter förlusten

Arbeloa jämförs med en kon efter Neymars nya succé

1 av 11
”Mästaren Neymar” pryder sporttidningen Sports förstasida.
FOTBOLL

Spanien vaknar i dag upp till en ny månad, och en gårdagskväll som inte riktigt blev vad man tänkt sig.

Spanska tidningen Mundo Deportivo konstaterar enkelt:

"Brasilien körde över Spanien".

På Twitter är tongångerna hårdare och flera spanska spelare hånas. Värdlandet hyllas samtidigt i både spansk och brasiliansk press.

"Det finns Mästare med stora M, och det finns mästare. Detta landslag är Mästare", skriver brasilianska Globo.

Spanien kom till turneringen med tre raka titlar i form av två EM-titlar och en VM-titel inklämd emellan. Även i denna turnering imponerade man när tog sig fram till final mot värdlandet Brasilien. Men väl där gick inte mycket alls vägen.

Efter att Brasilien gjorde 1-0 redan i den andra spelminuten kom spanjorerna aldrig riktigt tillbaka och förlorade till slut med 0-3.

I den spanska pressen i dag konstaterar till exempel Barcelona-baserade Sport att "Brasilien körde över Spanien".

Men trots den klara förlusten väljer båda Madrid-tidningarna, Marca och AS, att vara positiva. Båda tidningar väljer rubriken "Vi kommer tillbaka" till sina förstasidor. Marca är inne på att Brasilien var lite väl tuffa i sitt närkampsspel och lyfter fram att Brasilien drog på sig nästan dubbelt så många frisparkar som Spanien.

Neymar hyllas i Katalonien

De Barcelona-baserade tidningarna väljer att fokusera på den brasilianske stjärnan Neymar, som blev klar för den katalanska storklubben för en månad sedan. Neymar pryder båda tidningars förstasidor. "Barcelonas nya stjärna gick inte att stoppa. Han gjorde ett fantastiskt mål och blev utsedd till turneringens bäste spelare", skriver Mundo Deportivo.

Brasilien hyllas pliktskyldigt medan hyllningar hemma i Brasilien når höga höjder. Brasilianska Globo skriver:

"Det finns Mästare med stora M, och det finns mästare. Detta landslag är Mästare. Genom att vinna med 3-0 visade man världens (före detta?) bästa lag att de fem stjärnorna på bröstet inte stoppas så lätt".

Spanjorerna hånas

Hyllningarna av Brasilien tar även stor plats i sociala medier medan tongångarna mot Spaniens insats är betydligt hårdare än i den spanska pressen. På Twitter hånas bland Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos och Fernando Torres kraftigt.

Arbeloa hålls som ansvarig för Neymars framgång i matchen och spanjoren framställs som en kon. Ramos sågas för straffmissen medan man antyder att en mållös Fernando Torres trivs bättre mot motstånd som Tahiti.

ARTIKELN HANDLAR OM