Hamrén ratar Guidetti

Svenskhoppet ska inte ha fått en kallelse till Turkiet

FOTBOLL

Erik Hamrén har siktet inställt på Storbritannien och fotbolls-EM.

Han väljer nu att peta John Guidetti.
– Han har inte blivit kallad till landslaget, säger Adam Greasley på Stokes pressavdelning.

Foto: BILDBYRÅN

I dag tar Erik Hamrén ut truppen som ska spela mot Turkiet den 5:e mars i Ankara. Det är en av tre träningsmatcher som det svenska landslaget kommer att spela inför höstens EM-kval.

Den svenska förbundskaptenen väljer nu att rata svensktalangen trots att Alexander Gerndt är skadad och att Tobias Hysén numer är lite av ett frågetecken efter flytten till Kina.

"Inte fått någon kallelse för John"

John Guidetti var på förhand en av favoriterna till att slå sig in i Hamréns landslagstrupp, men enligt Stoke så är han inte uttagen.

– Vi fick fax i går om vilka av våra spelare som har blivit kallade till landslagsspel, bland annat kom Charlie Adam med i Skottlands trupp, men vi har inte fått någon kallelse för John Guidetti, säger Adam Greasley på Stokes pressavdelning till fotbollskanalen.se.

Kan vara aktuell för U21

Erik Hamrén har själv inte sagt att Guidetti inte är uttagen i truppen. Han presenterar sin trupp 14.00 i dag.

– Truppen tas väl ut i dag och vi får se om han är med där eller inte. Men som sagt: vi har inte fått någon kallelse, säger Greasley.

I och med Stokes besked ser det ut som om John Guidetti i stället kommer med i det svenska U21-landslaget. Förbundskaptenen Håkan Ericsson presenterar också senare i dag sin trupp som ska möta Malta.

ARTIKELN HANDLAR OM