Bendtner hånas efter landskampen

Danmark föll mot Turkiet med 1-2

1 av 2
Bendtner försöker sig på en klack men lyckas inte riktigt.
FOTBOLL

En dryg timme för Nicklas Bendtner mot Turkiet.

Efteråt hånas han i brittisk och tysk press.

Nicklas Bendtner fick inte plats i Danmarks trupp i träningslandskampen mot Sverige i maj. De svenska fansen saknade anfallaren.

”No Bendtner, No Party”, stod det på en banderoll.

Men Bendtner, som flyttade till Wolfsburg i sommar, fick starta i gårdagens träningslandskamp mot Turkiet. 26-åringen får dock inga lovord i internationellt press.

”Tre kilo för mycket”

Brittiska Mirror har skrivit en artikel där de hånar Bendtner för en misslyckad klack, och tyska Bild menar att han springer runt med ”tre kilo för mycket”.

Bendtner var nöjd med att få speltid i danska landslaget.

– Det är bra att få ett fint mottagande, känna att det ömsesidigt, då har man själv stor lust att komma hem och spela för fansen. Det är positivt, säger Bendtner till Ekstra Bladet.

Danmark föll med 1-2 mot Turkiet. Daniel Agger, som lämnade Liverpool för Bröndby i sommar, tryckte in danskarnas mål från straffpunkten.

Ville slå straffen

Bendtner var sugen på att slå straffen, för att få fart på målskyttet och få självförtroende.

– Ja, det hoppades jag på egentligen. Men vi har tydliga överenskommelser för det, säger han.

Ekstra Bladet: Så du försökte ”stjäla” straffen?

– Haha, nej. Jag tänkte bara att det kanske fanns lite förståelse för min situation, men det visade sig inte den här gången. Så är det. Vi pratade om det efteråt, och han sa att det hade varit okej, att jag kunde tagit straffen, säger Bendtner och hänvisar till förbundskapten Morten Olsen.

ARTIKELN HANDLAR OM