Zlatan: Det är få som känner till min resa

1 av 2
FOTBOLL

Han har beskrivit sitt liv i självbiografin ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

Trots det antyder Zlatan att det finns mer att berätta.

– Det är få som känner till min resa, men det är många som kommer att känna till den snart, säger Zlatan till Radiosporten.

Sven Rydell gjorde 49 mål på 43 landskamper mellan 1923 och 1932. I kväll slog Zlatan Ibrahimovic det 82 år gamla rekordet.

PSG-anfallaren gjorde två mål när Sverige besegrade Estland med 2-0 – det var mål nummer 49 och 50 i Blågult. Därmed är Zlatan ensam rekordhållare i Sverige.

– Betyder mycket. Med tanke på att det är viktigt att göra mål som anfallare, och nu har man slagit ett 80 år gammalt rekord. Det är inte någon som har lyckats på 80 år, och nu har jag lyckats, sa Zlatan till Radiosporten.

”Det triggar extra”

I samma intervju sa PSG-stjärnan, svårtolkat, att det finns mer att berätta om hans resa.

– Det känns fantastiskt kul (att slå rekordet), sen att det framför allt var jag. Det triggar extra, särskilt med tanke på var jag kommer ifrån, och det jag har fått gå igenom, och allt. Det är få som känner till min resa, men det är många som kommer att känna till den snart, sa Zlatan till Radiosporten.

Zlatan släppte som bekant självbiografin ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” i november 2011. Det blev försäljningssuccé i Sverige och den har även lanserats utomlands.