Guidetti: ”Varför förtjänar jag hatet”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

John Guidettis två senaste säsonger har kantats av motgångar.

I fotbollsförbundets podcast "Heja Sverige" med Soran Ismail berättar han om känslorna kring den tuffa kritiken som kommit mot honom.

– Folk skriver grova saker, men vad har jag gjort för att förtjäna hatet, säger han.

En dålig stekt kycklingbit förstörde en dryg säsong, vägen tillbaka med utlåning Stoke blev inte alls som planerat efter bland annat ett utspel mot managern Mark Hughes men nu är John Guidetti äntligen på väg tillbaka på allvar. Förra veckan gjorde han drömmål för U21-landslaget och sen bara kort därefter blev han till slut klar för ett års lån i Celtic.

I en intervju med Soran Ismail i podcasten "Heja Sverige" berättar han nu om den tunga perioden och det näthat han fått känna av.

"Många snackat skit"

– Många har snackat skit, sagt att "han är slut han är borta, han finns inte". Jag får visserligen mer kärlek än hat men det kommer alltid finnas haters. Men folk skriver grova saker och i slutändan: vad har jag gjort för att förtjäna hatet? Det är inte som jag vill sitta på bänken i City. Jag gör så gott jag kan, säger han och berättar att hans ibland kaxiga och aggressiva attityd på plan är för att han spelar bättre då:

– Jag är bättre på fotbollsplanen när jag är aggressiv och arg. Även när jag spelar med kompisar så spårar det ur och det är alltid mitt fel.

I intervjun berättar han om det kaos som rådde sista dygnet på transferfönstret när affären med Celtic blev klar (mer eller mindre i alla fall). Men också om intresset från AIK som klubbens sportchef Björn Wesström berättade om i Sportbladets Silly Season-sändning.

Därför nobbade han AIK

– Jag hörde från en väldig massa klubbar men jag hörde aldrig om AIK. Med all respekt för AIK som kanske är den största klubben i Sverige tillsammans med Malmö och Hammarby så när du har Celtic, Olympiakos, Ajax, Fiorentina och Palermo så är det hyfsade klubbar. No offense, AIK.

Annars säger han att AIK är hans favoritlag i allsvenskan, men

trots det passar han på att hylla rivalen Hammarby.

– Jag måste hylla Hammarby som har så sjuka fans. Jag har varit AIK-fan i hela mitt liv men jag måste hylla Hammarby, det skulle vara bra för svensk fotboll om de spelade i allsvenskan, sen får de gärna torska derbyt mot AIK. Men det är en fantastisk fotbollsklubb, deras fans förtjänar det. Sen får AIK-fansen bli hur arga de vill på mig, jag bryr mig inte.

Fotnot: I dag skadade sig John Guidetti vid U21-landslagets träning. Läs mer om det här. Podcasten spelades in innan den skadan skedde.

Lyssna på hela podcasten här!