Bekräftat: Så startar Blågult i kväll

FOTBOLL

ABU DHABI. Fyra debutanter i startelvan i årets första landskamp.

Förbundskaptenen är ärlig med att uppgiften kan bli svår mot stjärnspäckade Elfenbenskusten:

– Om de har en bra dag kan det bli stora siffror, säger Erik Hamrén.

Sverige kommer till start med fyra debutanter: målvakten Robin Olsen (Malmö FF), vänsterbacken Ludwig Augustinsson (FC Köpenhamn) samt innermittfältarna Marcus Rohdén (Elfsborg) och Johan Mårtensson (Helsingborg).

Förbundskapten Erik Hamrén:

– En sådan som Johan Mårtensson kände jag inte så väl innan, jag tycker han har varit väldigt duktig här i bollspelet framför allt med sina kvaliteter som instick och sådana saker. Jag är nöjd med hela gruppen, de tar för sig även om kvaliteten växlar. Men viljan att visa upp sig finns där, säger Hamrén.

Hamrén fruktar stjärnsmäll

Egentligen är det bara veteranen Johan Elmander som kan betraktas som en erfaren landslagsspelare medan Elfenbenskusten är på plats med storstjärnor som Yaya och Kolo Touré, Gervinho, Wilfried Bony och Salomon Kalou för att genrepa inför Afrikanska Mästerskapen i Ekvatorialguinea.

– Jag är inte rädd att vi ska bli överkörda, men det finns en risk, och det fanns en risk när vi mötte Frankrike borta och även Argentina. Det är en skräckblandad förtjusning när man går till sådana matcher, för när man möter de stora lagen och om man inte kommer upp i nivå och de har en bra dag kan det bli stora siffror, säger Erik Hamrén.

Förbundskaptenen påpekar samtidigt att för det unga och talangfulla Sverige kan ett positivt resultat bli ett riktigt lyft:

– Det är samtidigt en härlig utmaning för spelarna att få den här dusten, men det är inget roligt att få en överkörning för de här spelarna men ett bra resultat och en bra prestation kan vara ett lyft för dem.

Matchen börjar 18.30 (21.30 lokal tid) och spelas på Mohammad Bin Zayed-stadion i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Hyllar mittbackskollegan

MFF-mittbacken Erik Johansson som imponerat på medierna under träningarna får en viktig roll att hålla ihop försvarsspelet tillsammans med AIK:s Per Karlsson:

– Jag känner mig pigg och kry i kroppen efter en liten ledighet. Jag och Per har kunnat spela ihop oss på träningarna, det är en bra mittbackskollega, han är duktig. Nu möter vi bra spelare, det ska bli kul och inspirerande, säger Erik Johansson.

FOTNOT: Matchen startar 18.30 och sänds i kanal 12.

FAKTA

SVERIGES STARTELVA

Målvakt: Robin Olsen

Backlinje: Emil Krafth, Erik Johansson, Per Karlsson, Ludwig Augustinsson

Mittfält: Marcus Rohdén, Oscar Lewicki, Johan Mårtensson

Anfall: Johan Elmander, Isaac Kiese Thelin, Nabil Bahoui

ARTIKELN HANDLAR OM