Berg och Forsberg i startelvan

Flera ändringar inför matchen mot Iran

Foto: TT
Marcus Berg.
FOTBOLL

Fem spelare ut.

Fem spelare in.

Erik Hamrén gör, enligt dagens träning, flera ändringar till matchen mot Iran.

Det svenska landslaget tränar just nu (måndag förmiddag) på Friends Arena.

Det är den sista träningen inför landskampen mot Iran på tisdagskvällen.

Av träningen att döma blir det ett par förändringar jämfört med matchen mot Moldavien.

För under hela den taktiska delen av träningen körde Erik Hamrén med samma startelva, vilket uppenbarligen är den tänkta startelvan i morgon.

4-4-2 igen

Och enligt den fortsätter Sverige spela 4-4-2 där Isaac Kiese Thelin, Sebastian Larsson, Martin Olsson och Andreas Isaksson bänkas.

Varken Kiese Thelin eller Larsson övertygade mot Moldavien och i stället kommer Marcus Berg in för Kiese Thelin och Emil Forsberg för Larsson.

Det betyder att Erkan Zengin flyttas över till högerkanten och Forsberg, som ordnade straffen mot Moldavien, kommer in på vänstermittfältet.

Olsson vilar

Dessutom ser Martin Olsson, som hade problem med låsning i ryggen och svårt att andas mot Moldavien, ut att börja på bänken. Han ersätts i så fall av Anton Tinnerholm, som blir högerback medan Pierre Bengtsson kliver över på sin egentliga position till vänster.

Det blir troligen ännu fler MFF:are i startelvan då Isaksson verkar vila och Robin Olsen får chansen mellan stolparna.

Uppdatering: Efter träningen meddelade Erik Hamrén att Erik Johansson inte lär spela då han har en skadad tå. AIK:s Per Karlsson blixtinkallas men Filip Helander kommer att ersätta Johansson på plan.

FOTNOT: Sverige–Iran sänds i TV 4 19.30 tisdag.