Avslöjar sprickan hos Blågults rival

Stjärnorna i bråk mitt under träning

Foto: AP
FOTBOLL

Efter praktfiaskot i EM-kvalet fortsätter nu interna maktkamper att skaka det nederländska landslaget.

Nu bekräftas en spricka mellan två av lagets stjärnor.

Robin van Persie – och Memphis Depay.

Det beskrevs som en ”skräckgrupp”.

När Sverige fick sällskap av Luxemburg, Vitryssland, Bulgarien Frankrike och Nederländerna till sin VM-kvalgrupp gick förbundskapten Erik Hamrén ut och slog fast att det var värsta tänkbara lottning:

– Det är en riktigt tuff grupp, sa han.

Oron växer

Förutsättningarna är enkla: För att nå VM 2018 måste Sverige placera sig bland de två bästa i grupp A, och på förhand är det Frankrike och Nederländerna som pekas ut som favoriter.

Men nu växer oron bland de nederländska fotbollsfansen.

Landslaget som stod för ett praktfiasko då de missade avancemang till EM 2016 på bekostnad av Tjeckien, Island och Turkiet skakas nämligen av interna stridigheter.

I höstas kom uppgifter om att två av deras största stjärnor – Robin van Persie och Memphis Depay – råkat i luven på varandra och nu påstår sig Voetbal Primeur ha bevis.

Ilsknade till

Tidningen berättar detaljerat om ett bråk som ska ha utspelat sig under en träning i oktober månad. Depay uppges ha vägrat att passa bollen till van Persie, och därefter fått sig en utskällning.

”Tror du att du är en stor pojke?”, ska van Persie ha sagt.

Depays svar, enligt Voetbal Primeur:

”Spelar stora pojkar för Fenerbahce?”.

Det nederländska landslaget leds fortfarande av Danny Blind, som är kraftigt ifrågasatt efter att ha misslyckat med att ta laget till EM.