Kronérs känga mot Zlatan

Foto: TT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic uttalade sin stora betydelse för Volvo – och det har skapat reaktioner.

– När jag såg det där om Volvo tänkte jag: "För helvete, dämpa dig lite", säger Lasse Kronér till Expressen.

I den senaste upplagan av flygbolaget SAS tidning Scandinavian Traveller intervjuas fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic. I intervjun tar han upp vad han har gjort för Volvo.

– Volvo var ett litet företag innan de träffade mig. Först var det ”Made by Sweden” och nu är det ”Made by Zlatan” (haha). Första veckan efter att min reklam sändes så hade Volvo sålt mer än de normalt gör på sex månader. Det är inget jag måste skryta om men resultaten talar för dem själva. Men det är den typ av grejer jag söker, spännande projekt. Helst jobba med små bolag och göra dem... Enorma.

”Det kan bli lite väl mycket”

Uttalandet har inte fallit i godo hos alla. En av personerna som reagerade var SVT-profilen Lasse Kronér, som twittrade:
"Alltså vilka ögonblick jag fått uppleva med dig. Men nu kanske det är dags att dämpa sig lite eller?"

I en intervju med tidningen Expressen utvecklar Kronér vad han menar.

– Zlatan är en fantastisk fotbollsspelare och jag vet att han sa det med hjärta och sin kaxighet. Och jag förstår att där finns en glimt i ögat, men någonstans behöver han ändå lugna ner sig.

SVT-profilen tycker att Zlatans framtoning numera är annorlunda.

– Jag förstår hans kaxiga attityd, det är ju en del av honom. Jag fattar vad han gör. Det är ju så han har byggt sitt varumärke, säger Kronér.

– Men nu lägger han lite väl många sådana där. Som när han slutade i Paris och pratade om att han kom som en kung och avgår som en legendar. Det kan bli lite väl mycket, säger Lasse Kronér till tidningen.