Ny backskada för Frankrike

Samuel Umtiti.
FOTBOLL

PARIS: Det är inte bara Sverige som har skadeproblem inför VM-kvalet.

Franska laget har drabbats av nya skador inför mötet med Sverige på fredag.

Backen Samuel Umtiti lämnade truppen efter skada i går och på torsdagen tvingas även Kingsley Coman åka hem.

På fredag ställs Sverige mot Frankrike i VM-kvalet. Och det är två skadestukade lag som kliver ut på Stade de France. I Sverige har Marcus Berg, Mikael Lustig och Martin Olsson tackat nej med skador efter trupputtagningen och även i Frankrike störs man av skador.

Det franska laget genomförde under onsdagen en stängd träning på sin anläggning i Clairefontaine, utanför Paris.

Efter träningen meddelade landslagsledningen att Barcelona-backen Samuel Umtiti tvingas lämna truppen på grund av en känning i vänster baksida lår. Eliaquim Mangala, Valencia, har kallats in som ersättare.

Bayer Münchens ytter Kingsley Coman fick en smäll på vänster fotled. Efter torsdagens undersökningar stod det klart att även han kommer att missa matchen. Förbundskapten Didier Dechamps kallar istället in Thomas Lemar.

Lutar åt Giroud

Inför samlingen stod det klart Laywin Kurzawa skulle missa VM-kvalet vilket innebar att veteranen Patrice Evra kallades in för att förstärka vänsterbackspositionen.

Paul Pogba, som skadade knät i Europa Legue förra veckan, spelade hela matchen för Manchester United i helgen. Och trots att det har rapporterats om fortsatta smärtor ska det, enligt franska uppgifter, inte vara någon fara för mittfältaren inför mötet mot Sverige.

Den stora frågan som debatteras inför matchen på fredag är varit vem som ska spela på topp: Olivier Giroud, tillbaka efter skador, eller Kevin Gameiro, som tog chansen i Girouds frånvaro mot Bulgarien (två mål).

Enligt franska rapporter från den stängda träningen lutar det åt Arsenalspelaren Olivier Giroud.