Vickans karriär slutade i tårar: Vi är så jävla dåliga

Foto: Foto: Ulf Höjer
Victoria Sandell Svensson lyckades inte hålla tal efter sin sista match i landslaget. ”Det var för mycket tårar”, säger hon.
FOTBOLL

Helsingfors. Trots kramar och hyllningar kunde inget trösta Victoria Sandell Svensson, 32, som lämnar toppfotbollen med en förlust.

– Vi är så jävla dåliga, säger hon.

Så här skulle det inte sluta.

Sara Thunebro, Therese Sjögran, Caroline Seger och Charotte Rohlin snyftar medan de går av planen. Kvar sitter en tröstlös Victoria Sandell Svensson.

Hon har förlorat sin sista landskamp med 3–1 mot Norge, kramas av Thomas Dennerby men verkar inte ens ta in hans värmande ord.

En kvart senare är gråten kvar i halsen, ögonen är blanka.

– Vi gör en riktigt dålig första halvlek. Där försvinner hela matchen med facit i hand. Det spelar ingen roll att vi krigar i andra, Norge är mycket bättre, säger ”Vickan”.

Vad tänker du när du ligger i gräset efter slutsignalen?

– Jag var så jävla ledsen bara och tyckte att det var skit alltihopa. Och självklart att det var sista matchen.

Målskytt i avskedsmatchen

Sverige höll inte måttet i kvartsfinalen. Trots ett tungt favoritskap skapade laget få rena lägen och i slutet av första halvlek styrde Stina Segerström in bollen i eget mål till 0–1. Direkt på frispark kom 0–2 och när svenskorna satsade uppåt i andra halvlek kontrade Cecilie

Pedersen in 0–3.

Victoria Sandell Svensson meddelade före EM att turneringen var hennes avsked till blågult. I sin sista match gjorde hon sista målet, men naturligtvis fanns ingen glädje i rösten trots 1–3-reduceringen.

– Ibland kan man falla med flaggan i topp, men i dag gör vi tyvärr en av våra sämre matcher i år. Första halvlek är sämre än i Enköping nästan, så det känns surt.

”För mycket tårar”

Vad ska du nu göra av din sista landslagströja?

– Jag har lovat bort någon, så vi får se. Jag brukar spara en från varje mästerskap.

Vad kommer du bära med dig från EM?

– Att det är fantastiskt duktiga spelare jag har spelat ihop med. Det är bara tråkigt att det ska sluta så när vi har ett så fantastiskt lag.

Höll du något tal nu efter din sista match?

– Nej, det har jag inte gjort. Det var för mycket tårar.