Sveriges målkalas knäckte målvakten

Azerbajdzjans målvakt Anzhela Temirova fick nog och bytte ut sig själv

FOTBOLL

Noll mål mot Tjeckien - 17 mot Azerbajdzjan.

VM-kvalet mot det 64:e rankade laget blev lika enkelt som förväntat för Sverige och när motståndarnas målvakt bytte efter 14 insläppta mål fick hon tröstapplåder av publiken på Gamla Ullevi.

– Det känns i hjärtat, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Foto: Bildbyrån

Inför matchen - efter den mållösa föreställningen i lördags mot Tjeckien - har Sverige nött avslut.

Ändå inledde Sverige matchen med att missa flera klara målchanser och när nollan spräcktes i den 20:e minuten var det efter ett självmål av Parvana Mirzaguliyeva.

Men sedan lossnade det rejält.

7-0 i halvtid

Sverige gick till pausvila med 7-0. Det var spel mot ett mål mot ett Azerbajdzjan som försvarade sig tappert men naivt. Laget förlorade sina förra VM-kvalmatch mot Belgien med 0-11 och kom till Göteborg med sargat självförtroende.

Målskyttet inleddes direkt i andra och fortsatte på samma vis. Nu med inbytta Kosovare Asllani som kreativ framspelare från högerkanten.

– Det är viktigt att vi fortsatte trycka på, vi gjorde 17 mål så det var ju rätt så bra, säger lagkapten Caroline Seger.

Förbundskapten Thomas Dennerby kände medlidande med motståndarna som förlorade så stort. Caroline Seger var lite mer hårdhudad.

– De har ställt upp och är våra motståndare så det går inte att ömka hur många mål vi än gör. Vi är bättre än vad de är, så är det bara - det är fotboll. Jag tyckte inte synd om dom, säger Caroline Seger.

Målvakten fick nog

När Jessica Landström gjorde Sveriges 14:e mål mellan benen på målvakten Anzhela Temirova fick hon nog och bytte. På väg mot bänken fick hon tröstande applåder från de svenska fansen.

Sverige leder fortsatt sin VM-kvalgrupp, en seger är ett måste för att laget ska nå avgörande play-offspel i höst.

När Sverige mötte Azerbajdzjan borta blev det seger med 3-0, laget har tidigare också slagit Wales och spelat oavgjort mot Belgien. Men efter det har landslaget bytt ut flera spelare och laget som spelat de senaste matcherna är nytt och ungt.

Det blev till slut 17-0 för Sverige.

Svenska målskyttar: Linnea Liljegärd 3, Jessica Landström 2, Caroline Seger 2, Therese Sjögran 2, Linda Forsberg 2, Sara Lindén 2, Anna Paulson och Kossovare Asllani ett var. Två av målen var självmål.