27-årig debutant i landslagstruppen

Foto: BILDBYRÅN
Annica Svensson.
FOTBOLL

Hammarbyförsvararen Annica Svensson, 27, har oväntat tagits ut till fotbollslandslagets trupp till landskamperna mot USA den 13 och 17 juli. Svensson har inte tidigare spelat i landslaget.

Svensson är lagkapten i Hammarby, där hon gör sin femte säsong. Hon har tidigare spelat tre säsonger i Djurgården/Älvsjö, två av dem med den nuvarande förbundskaptenen Thomas Dennerby som tränare.

Hon spelar mittback just nu, men är användbar även som ytterback och det är i den rollen som Dennerby i första hand kommer att använda henne.

”Blev överraskad”

"Att kunna spela på flera positioner är värdefullt, inte minst i internationell fotboll. Hon är mycket snabb och rörlig för att vara mittback och spelade ju ytterback tidigare", säger Dennerby i ett pressmeddelande.

Svensson blev överraskad när Dennerby ringde:

– Ja, absolut, det blev jag verkligen. Men det är stort. Det är inte alla som får äran att representera sitt land, säger hon till fotbollsförbundets hemsida.

Matcherna mot USA, som har Pia Sundhage som förbundskapten, spelas i Omaha den 13 juli och Hartford den 17 juli.

FAKTA

Här är hela svenska truppen:

Målvakter: Kristin Hammarström, Örebro, Hedvig Lindahl, Göteborg, Sofia Lundgren, Linköping.

Försvarare: Sara Larsson, Philadelphia, Malin Levenstad, Malmö, Lina Nilsson, do, Charlotte Rohlin, Linköping, Stina Segerström, Göteborg, Linda Sembrant, AIK, Annica Svensson, Hammarby, Sara Thunebro, Frankfurt.

Mittfältare: Kosovare Asllani, Chicago, Lisa Dahlkvist, Göteborg, Nilla Fischer, Malmö, Louise Fors, Espanyol, Linda Forsberg, Malmö, Caroline Seger, Philadelphia, Therese Sjögran, Malmö.

Anfallare: Jessica Landström, Sky Blue, Linnea Liljegärd, Göteborg, Sara Lindén, do, Josefine Öqvist, Linköping.

TT