Sverige vann gruppen i U20-VM

Svenskorna hade marginalerna på sin sida

FOTBOLL

Inget talade för att Sverige skulle vinna den tuffa gruppen i U20-VM.

Nordkorea var hetare matchen igenom. Men det var Sverige som hade marginalerna på sin sida när de till slut vann med 3-2.

Nu väntar Colombia i kvartsfinalen nästa måndag.

– Vi är ett riktigt bra fotbollslag, säger förbundskaptenen Mikael Fahlén till TT.

Sverige behövde en poäng för att säkra avancemang till kvartsfinalen.

Men inledningen på matchen var allt annat än bra. Målvakten Hilda Carlén fastnade i nätet och hann inte ut i position när Nordkorea krutade in 1-0, samtidigt som Brasilien tog ledningen i mötet med Nya Zeeland.

Och bara stolparna stoppade nordkoreanskorna från att göra både 2-0 och 3-0 före halvtidsvilan.

Då klev Sofia Jakobsson fram. Efter en snygg dribbling i straffområdet kunder hon kruta in kvitteringen, och Sverige var kvar i turneringen.

Självmål avgjorde

I den andra halvleken gav Antonia Göransson också laget ledningen med sitt fjärde mål i turneringen. Men det blev inte matchavgörande.

Nordkorea gjorde på nytt matchen oavgjord med en fin nick innan Sverige kunde avgöra matchen med lite tur. Målvakten förlorade en höjdduell och försatte en försvarare i ett svårt läge på mållinjen.

Nicken i eget mål gör att Sverige nu vinner gruppen och slipper möta värdnationen Tyskland. I stället väntar Colombia nästa måndag.

– Värdlandet är alltid svåra och Tyskland spelade inför 25 000 skrikande tyskar tidigare. Men Colombia är också bra. Det finns inga lätta lag i VM, säger förbundskaptenen Mikael Fahlén till TT.

SUPERBÖRSEN: Tabeller och resultat i U20-VM.