Schelin på väg mot landslagscomeback

”Ser gärna henne i truppen”

FOTBOLL

Sverige kan få ett välkommet tillskott till VM-kvalmatcherna senare i månaden.

Lotta Schelin är tillbaka efter sin vristskada.

– Hon tillför viktiga spetskvaliteter, säger damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby till TT.

Foto: ulf höjer
Lotta Schelin.

Sverige toppar sin kvalgrupp före jagande Tjeckien och Belgien. Nu kan ett redan starkt lag förstärkas av en av svensk damfotbolls största stjärnor – Lotta Schelin.

”Hon tränar för fullt”

Hon gjorde under den gångna veckan sin första träning sen vristskadan hon ådrog sig som höll henne borta från spel i tre månader.

– Det har hela tiden varit målet att komma tillbaka till VM-kvalet. Men jag vågar inte säga för mycket. Jag skulle aldrig prata om landslaget när jag inte har rört en boll på flera månader, sa hon till TT i slutet av juni.

Nästa landslagsläger är mellan 21 och 25 augusti då Sverige spelar mot Tjeckien och Wales. Till de matcherna kan Lotta Schelin återigen finnas med.

– Jag pratade med henne i förrgår. Hon tränade för fullt hela förra veckan och ska nu i väg på uppbyggnadsläger med Lyon, och det är positivt. Jag ser gärna henne med i truppen, säger damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby.

FAKTA

Sveriges VM-kval

Sverige toppar sin grupp med sex poäng före närmast jagande Tjeckien med två matcher kvar att spela.

I Sveriges två sista matcher möter man först jagande Tjeckien den 21 augusti. I den sista spelar landslaget mot nästjumbon Wales den 25 augusti.