Specialträning ska ge svenska medaljer

FOTBOLL

Nya bättre tillslag ska ge Sverige VM-medaljer.

Specialtränaren Eija Feodoroff har rest med landslagsstjärnorna till Algarve Cup för att slipa svenska bollträffar.

– Vi kan absolut utveckla det, säger Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani tror på det nya träningsfokuset. ”Vi kan bli bättre på fasta situationer”, säger hon.

I dag inleder Sveriges fotbollsdamer traditionella Algarve Cup med match mot Island. Viktiga matcher i jakten på ett slagkraftigt lag inför VM i Tyskland i sommar.

– Vi har åtta matcher innan VM, fyra gör vi här i Algarve. Så det är halva matchförberedelsen som genomförs här, säger förbundskaptenen Tomas Dennerby.

Men det är inte bara matcherna som ska vässa svenska laget. Under lägret i Algarve kör laget flera specialpass med enbart fokus på tillslag. Med sig har man Eija Feodoroff, till vardags i Örebro SK, som specialanalyserar svenska lagets bollträff.

Individanpassat

– Det är anpassat efter individen. Forwards jobbar med avslut i olika vinklar, försvar och mittfält vill jobba med uppspel och längre bollar över hela planen, säger Tomas Dennerby.

Kosovare Asllani har kört med Eija Feodoroff redan i ungdomslandslagen och tycker satsningen på specialträning är helt rätt. Förbättrad teknik kan ge viktiga mål.

– Vi kan bli ännu starkare på fasta situationer. Hittar man tekniken behöver man inte så mycket kraft för att få bollen dit man vill, säger hon.

Även Tomas Dennerby tror att det kan komma att bli helt avgörande.

– Även om det bara ger oss ett mål på fasta situationer kan det vara det mest betydelsefulla.