Josefine Öqvist måste opereras – VM i fara

”Att chansa lite svårt”

Foto: Bildbyrån
Tyresös Josefine Öqvist riskerar att missa VM.
FOTBOLL

Tyresös anfallare Josefine Öqvist tvingas operera sitt skadade knä.

I värsta fall kan VM vara i fara.

– Det vill jag inte ens tänka på nu, säger Öqvist, som såg förlustmatchen mot Umeå, 1–3, från läktaren.

Öqvist tvingades gå av med en känning i knät i Tyresös match mot Kristianstad den för drygt två veckor sedan. Trots vila har skadan inte blivit bättre, och på onsdagen väntar en titthålsoperation för stjärnan som missade både VM 2007 och EM 2009, och tvingades lämna OS 2008 i förtid, på grund av skador.

– Men just nu är jag inte så orolig. Förhoppningsvis är det bara en broskbit som ligger löst i knät. Då ska jag kunna gå för fullt om två veckor, säger Öqvist.

– Jag är i bra form, och kommer inte tappa det på två veckor.

Truppen tas ut på måndag

För förbundskaptenen Thomas Dennerby, som presenterar VM-truppen på måndag, innebär osäkerheten ytterligare ett störningsmoment i uppladdningen.

– Det är jättesvårt att svara på vad det här betyder redan nu, vi får se exakt vad det är först. "Jossan" har visat fin form och jag har jättegärna tålamod med henne. Men truppen ska tas ut om en vecka, säger Dennerby.

– Att chansa är lite svårt. Visst kan man göra det med vissa, men gör man det i för många fall står man sedan kanske där med för få utespelare till sist. Man kan ju byta ut namn fram till 24 timmar innan första match, men sen får man leva med de spelare man har.

Emma Lukins/TT

ARTIKELN HANDLAR OM