Succévåren gav Jakobsson en VM-plats

”Inte något jag tänkte mig”

Foto: Foto: Bildbyrån
Sofia Jakobsson är uttagen till VM.
FOTBOLL

Hon landslagdebuterade för bara ett par veckor sedan.

Nu är Sofia Jakobsson VM-spelare.

– Det var inte något jag tänkte mig få göra i år, säger hon.

Sofia Jakobssons karriär fortsätter att gå spikrakt uppåt. För knappt två år sedan vann hon skytteligan i U19-EM. Förra säsongen tog hon en ordinarie plats i Umeå IK och gjorde åtta mål för laget.

Men det är i år det har lossnat på allvar för 20-åringen. Jakobsson har gjort fem mål på åtta matcher för serietvåan Umeå. Det har förbundskaptenen Thomas Dennerby lagt märke till och för ett par veckor sedan fick Jakobsson landslagsdebutera borta mot England.

”Kan nästan inte beskriva det”

I dag fanns hon med i truppen som i juni åker till Tyskland för att spela VM.

– Det var inte något jag tänkte mig få göra i år. Men det har börjat otroligt bra för mig. Jag tror alla flickor som spelare fotboll drömmer om det här. Att jag ska få uppleva en sådan här grej... jag kan nästan inte beskriva det med ord, sade Sofia Jakobsson i samband med presskonferensen där hon fanns med i truppen.

Göransson debuterar också

En annan mästerskapsdebutant är Antonia Göransson, 20, som gjorde succé under fjolårets U20-VM.

– Det är klart att det är en dröm för mig. Det här är det största man kan få uppelva som fotbollsspelare. Jag har alltid sedan jag varit liten drömt om att vara där. När jag var tolv och drömde om det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva det. Jag lovar att göra mitt allra bästa under VM, säger Hamburg-spelaren.

ARTIKELN HANDLAR OM