Sverige vann F19-EM

Malin Diaz matchhjälte i förlängningen

1 av 13 | Foto: © BILDBYRÅN
EM-guuuuuld!!! Efter att långa stunder varit rejält tillbakapressat av Spanien satte 18-årige Malin Diaz det avgörande målet i förlängningen. Därmed kunde laget fira den överraskande EM-titeln.
FOTBOLL

Sveriges F19-landslag vann EM-finalen mot Spanien.

Matchen gick till förlängning och såg länge ut att gå till straffar.

Men i 108:e minuten släppte den spanska målvakten en retur rakt framför fötterna på Malin Diaz, 18 – som enkelt kunde slå bollen i mål.

Det svenska F19-laget fick fira ett EM-guld efter en stabil insats mot Spanien i finalen.

Till slut blev det en hårt kämpande Malin Diaz, till vardags i AIK, som fick avgöra efter att ha huggit på en svag retur.

Det var mittfältarens andra mål på elva landskamper den här säsongen.

Sverige spelade ett kompakt försvarsspel började matchen klart bäst.

Men offensiven gav ingen utdelningen och i takt med att svenskorna sjönk djupare och djupare övertog Spanien bollinnehavet.

Sömnig tillställning

Men i andra halvlek syntes det tydligt att det tunga matchandet hade slitit på spelarna och matchens kvalitet sjönk rejält.

Spanien kunde dock ha tagit ledningen i 74:e minuten när en frispark från långt håll, som såg ut att vara menad som ett inlägg, överraskande damp ner i Jessica Höglanders, 19, kryssribba.

Matchen gick till förlängning och den ständigt kreativa Malin Diaz var väl värd att bli matchhjälte när hon slog in det avgörande 1-0-målet i 108:e minuten.

Det var de Sveriges elfte raka match utan förlust.

Lördag blev en riktig gulddag för Sverige i juniorsammanhang då Angelica Bengtsson tog JVM-guld i stavhopp och de svenska handbollsdamerna vann U20-VM.

FAKTA

Sverige–Spanien 1–0 e förl (0–0 e full tid)

1–0 Malin Diaz (108).

Domare: Stéphanie Frappart, Frankrike.