Sverige kryssade i genrepet inför OS

”Klart att vi saknar Lotta”

FOTBOLL

MIDDLESBROUGH. Lotta Schelin saknades i genrepet mot Storbritannien.

Men anfallsstjärnan är övertygad om att hon är med i OS-premiären på onsdag.

– Jag tror att jag kan komma in med ytterligare en dimension, säger hon.

Lotta Schelin har en känning i höger vad och följde Sveriges genrep från läktarplats i Middlesbrough.

När Sportbladet mötte henne på Riverside Stadium efter matchen gav hon positiva besked inför onsdagens OS-premiär mot Sydafrika.

– Jag känner mig väldigt lugn efter så mycket som jag kunde göra på träningen i dag, säger hon.

Och hon kommer att behövas.

Det var alla överens om efteråt.

Jakobsson ersatte

– Det betyder en del att inte Lotta finns med. Sofia (Jakobsson) gjorde det bra, men med både henne och Lotta på planen har vi två som kan hota i djupled. Vi kommer vara glada när vi får tillbaka Lotta Schelin därframme, säger damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby.

Och Schelins ersättare Sofia Jakobsson sa så här:

– Vi kom i alla fall till chanserna, det är alltid något. Sen känns det som vi har en växel till och med Lotta på planen känns det som att det blir lite vassare också. Lotta är Lotta, det är klart att vi saknar henne, säger Sofia Jakobsson.

Med Lotta Schelin på topp får Sofia Jakobsson komma mer i löpningar bakifrån.

– Jag hamnade i några offsidelägen, det borde jag inte gjort. Jag fick ta på mig en annan roll än jag brukar i landslaget, säger Sofia Jakobsson.

Sofia Jakobsson missade en bra chans, men rutinerade Caroline Seger missade två.

– Vid den första förväntade jag mig inte att bollen ska komma där och var lite ur balans. På den andra, som var efter ett fantastiskt inlägg av Lina, kom jag inte rätt. Den borde jag sätta, säger Caroline Seger.

”En växel till”

Lotta Schelin var inte heller helt nöjd med spelet som svenskorna presterade.

– En lite trevande första halvlek, Storbritannien hade det mesta av spelet även om de inte skapade några farliga chanser heller. Lite halvtråkigt tempo, lite nervöst kändes det som. Vi fick inte fast bollen i sista tredjedel vilket gjorde att vi fick ganska snabba anfall, säger hon och påpekar:

– I andra halvlek var det mycket bättre. Vi fick fast bollen högre upp, fick lite kantspel och kunde hota framåt med fler folk. Det var godkänt, men jag tror alla känner de har en växel till, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM