Avslöjar: Barrling ett av Sundhages val

FOTBOLL

Han har hjälpt till att ta ut truppen som Pia Sundhage presenterar i dag.

Sportbladet erfar att guldtränaren Calle Barrling också lämnar F19 för att bli A-landslagets nya assisterande förbundskapten.

– Det ska jag inte kommentera. Men jag har pratat väldigt mycket med honom, säger Sundhage.

Barrling.

I dag gör Pia Sundhage sin första dag på jobbet. 21 utespelare och tre målvakter utgör förbundskaptenens första stortrupp inför EM.

– Det blir gammal skåpmat, men också en och annan ny. Vi siktar bara mot EM, så med de unga har jag tänkt ”finns det en chans att den lelle kan växa till sig till i sommar?”, säger Sundhage.

Under sina år i USA har hon tappat viss insyn i svensk fotboll. För att ta ut en rättvis trupp har hon lutat sig mot förbundskaptener för de yngre landslagen.

– Jag är smart nog att fråga folk som har varit i Sverige länge. Calle Barrling (F19) och Lilie Persson (U23) har fått ge jävligt många förslag. Jag har litat på dem. Det blir som i USA där jag fick förslag och de två nästkommande uttagningarna satte tydligare prägel, säger hon.

Pia har fått igenom sitt krav att utöka till två assisterande tränare, en för offensiven och en för defensiven. Enligt vad Sportbladet erfar är Barrling, som ledde F19 till EM-guld i somras, den ena.

’En är solklar’

Men Sundhage tiger om vem hon har valt.

– En är solklar, den andre hoppas jag blir klar snart. Men man måste välja rätt. Är det tveksamheter väntar vi med den andra, säger hon.

Calle Barrling?

– Det ska inte jag kommentera.

Sportbladet pratar med mannen som uppgifterna pekar mot. Han ska på dagens presskonferens, men ber om tålamod till dess.

– Vi får vänta med alla de där delarna, säger Barrling.

Är du intresserad av jobbet?

– Lugna dig till i morgon (läs: i dag). Ge dig till tåls.

Vad tycker du om Sundhage?

– Hittills jättebra, men jag känner henne inte så väl, framför allt har vi inte arbetat tillsammans.

PIAS FÖRSTA JOBBDAG:

11.00 i dag presenterar hon truppen som samlas på fredag inför mötet med Schweiz nästa tisdag.

21 utespelare och tre målvakter är uttagna. ”Det blir gammal skåpmat, men också en och annan ny” säger Sundhage. Truppen är extra stor för att hon vill testa många spelare och sedan sålla inför sommarens EM.

Hedvig Lindahl som varit förstamålvakt de senaste åren är inte med på grund av skada.

Sundhage säger att hon är extra spänd på hur försvaret ska formeras. ”USA:s backlinje var inte de allra bästa spelarna, men ihop var de bra. Nu undrar jag exempelvis om Charlotte Rohlin, kommer hon tillbaka?”, säger hon.

Förutom 24 spelare ska också minst en av två assisterande förbundskaptener presenteras. Ann-Helen Grahm, som assisterade Thomas Dennerby, kommer inte bli en av dem.

ARTIKELN HANDLAR OM