Asllani: Jag hoppas på Pias förtroende

Nytt drömmål och hattrick av Asllani: ’Det var det vi tog hit henne för’

1 av 3 | Foto: Nikolai Jakobsen
Hittat rätt Kosovare Asllani har hittat rätt i PSG och svarade i går för ett hattrick mot Arras. ”Det känns bra, nu hoppas jag på Pias förtroende”, säger hon.
FOTBOLL

PARIS. I lördags gjorde Lotta Schelin hattrick för Lyon.

I går svarade Kosovare Asllani med tre mål för PSG.

Pia Sundhage har två stekheta målskyttar att räkna med när hon samlar sin första landslagstrupp i veckan.

– För egen del känns det bra, nu hoppas jag på Pias förtroende, säger Kosovare Asllani efter PSG:s 6–0-seger i går.

Frågan var inte om utan hur stor PSG:s seger över bottenlaget Arras skulle bli. Och hur snabbt det skulle lossna.

Kosovare Asllani svarade på både frågorna i går när hon efter knappt 30 sekunder slog in hemmalagets ledningsmål, via en snygg lobb över målvakten – en långt ifrån tursam variant.

– Vi hade pratat om att vår tyska mittback (Annicke Krahn reds. anm.) skulle slå en diagonal långboll på mig i början. Det blev väldigt lyckat, jag kom ensam med målvakten och lobbade in den, säger Kosovare Asllani när Sportbladet träffar henne efter matchen.

’Snyggaste målet på länge’

I matchens 81:a minut fastställde hon slutresultatet till 6–0, kvällens tredje mål för svenskan.

– Det var det snyggaste mål jag gjort på länge. Den kom från kanten och jag slog upp den i krysset, säger Asllani.

Tränaren Farid Benstiti är inte förvånad över den snabba framgången hos sin nya anfallsstjärna.

– Inte om man ser till hennes kvalitéer. Det var det här vi tog hit henne för; hennes teknik och intelligens. Jobbar hon på sin fysiska styrka kan hon gå ännu längre, säger Benstiti.

’Är på mig hela tiden’

– Han är på mig hela tiden på träningarna. Det är inget ”bra försök” om man missar en målchans, det är kanske därför jag gör mål, här får jag skäll så fort jag missar en målchans på träning, säger Asllani.

I dag presenterade Pia Sundhage sin första landslagstrupp, men Asllani har redan under sommaren haft kontakt med den nya svenska förbundskaptenen när erbjudandet från PSG kom.

PSG – ett riktigt bra val

– Asllani var så försigkommen att hon ringde mig. Det blev jag väldigt glad över. Hon frågade: vad tycker du att jag ska göra? Jag ställde hellre tusen frågor tillbaka: kan det inspirera dig? Förmodligen var det ett riktigt bra val hon gjorde, säger Pia Sundhage, som har två målspottare i den franska ligan att räkna med efter att Lotta Schelin gjorde hattrick i lördags för Lyon.

– Matchen nästa vecka är viktig för det är Pias första. Man får väl se hur hon resonerar, för egen del har det känts bra, så jag hoppas få förtroendet från henne, säger Kosovare Asllani.

ARTIKELN HANDLAR OM