Lundgren får chansen i Pia Sundhages elva

Foto: BILDBYRÅN
Sofia Lundgren.
FOTBOLL

VÄXJÖ/STOCKHOLM. Hedvig Lindahl är skadad.

Så får Sofia Lundgren chans från start mot Schweiz.

– Jag kom ner med en tanke om hur startelvan skulle vara, men det blev inte så, säger förbundskaptenen Pia Sundhage. 

Sofia Lundgren har tidigare varit kritisk mot Tomas Dennerby för att hon inte fått chansen i landslaget. Men med Hedvig Lindahl skadad och Pia Sundhage som ny förbundskapten för Linköpingsmålvakten chansen.

– Vi har utgått från träningarna och Lundgren har varit bäst. Det betyder inte att Sofia Lundgren kommer att stå i EM. Vi har en konkurrenssituation som är jättespännande, säger Pia Sundhage.

Startelvan blev dock inte den hon tänkt från början. Det handlar om två-tre platser, till skillnad mot den startelva som Pia Sundhage hade i huvudet när hon inledde samlingen i Växjö.

”Gäller att hitta en backlinje”

Förändringarna är i backlinjen och på mittfältet.

– Jag kom ner med en tanke om hur startelvan skulle vara, men det blev inte så. Och det är tack vare träningarna. Spelarna har verkligen försökt att visa framfötterna, sa hon på presskonferensen efter måndagens träning.

– Jag ska bygga på det som Thomas Dennerby gjort tidigare. Det gäller att hitta en backlinje.

Hur resonerar du, blir det många byten för att testa så många spelare som möjligt?

– Allt är avgörande från hur matchen blir. Här handlar det om att skapa självförtroende, att göra byten bara för bytens skull har vi inte tid med.

Sverige möter Schweiz på tisdag och matchen sänds i TV4 Sports 19.00.

FAKTA

Sveriges startelva

21 Sofia Lundgren – 6 Sara Thunebro, 18 Emma Berglund, 5 Nilla Fischer, 13 Lina Nilsson – 9 Kosovare Asllani, 15 Caroline Seger, 17 Lisa Dahlkvist, 14 Johanna Almgren - 8 Lotta Schelin (K), 10 Sofia Jakobsson.
Ersättare: 12 Kristin Hammarström, 4 Annica Svensson, 7 Sara Larsson, 11 Antonia Göransson, 19 Susanne Moberg, 23 Emmelie Konradsson, 24 Elin Rubensson.
På läktaren: 1 Carola Söberg, 2 Malin Levenstad, 3 Stina Segerström, 20 Marie Hammarström, 22 Jessica Landström.

ARTIKELN HANDLAR OM