Guldhjälten missar EM

Nytt avbräck för damlandslaget

Foto: BILDBYRÅN
Madelaine Edlund.
FOTBOLL

Förra året nickade hon Tyresö till ett historiskt SM-guld.

Det får hon inte uppleva i år.

Landslagsspelaren Madelaine Edlund missar nämligen både säsong och EM på hemmaplan.

Här kommer anledningen: Stjärnan är gravid.

Landslagsforwarden Madelaine Edlund blev tungan på vågen i den sällsynt dramatiska guldstriden i Damallsvenskan förra året. Med åtta minuter kvar av säsongen avgjorde hon seriefinalen mot Malmö med en välplacerad nick som tog Tyresö till SM-titel.

Den bedriften kommer hon inte att upprepa i år. Under onsdagsmorgonen kunde Sportbladet avslöja att Edlund, som var med i det svenska OS-landslaget i somras, inte kommer att spela fotboll den här säsongen.

På en pressträff strax före lunch presenterade hennes klubb Tyresö anledningen. TT uppger att anfallsstjärnan väntar barn.

33 mål på tre säsonger

I och med att Edlund kommer att ta ett sabbatsår från fotbollen tappar hårdsatsande Tyresö en viktig kugge och pålitlig målskytt i jakten på ett nytt SM-guld. Skellefteåtjejen har gjort 33 mål på sina tre säsonger i klubben och lämnar ett klart tomrum efter sig.

Sportbladet har utan resultat försökt nå landslagsforwarden för en kommentar.

Skadorna avlöser varandra i landslaget och sedan tidigare står det klart att målvakten Hedvig Lindahl missar EM, och den tänkta ersättaren, Sofia Lundgren är långtidsskadad.

Anders Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM