Värvar Hamréns förre kollega till landslaget

Sundhage: Han är olik mig

Foto: BILDBYRÅN
Matti Demegård.
FOTBOLL

Pia Sundhage förstärker staben kring damlandslaget.

Matti Demegård ersätter Birger Jacobsson som avgick kort före hemma-EM.

– Det är bra med nya ögon, det kommer att tillföra laget en hel del, säger Sundhage till förbundets hemsida.

Fyra dagar innan EM-premiären på hemmaplan lämnade Birger Jacobsson posten som assisterande förbundskapten för damlandslaget. Nu har Pia Sundhage fyllt den vakanta platsen.

”Blir en stor förstärkning”

På fredagen meddelade Svenska fotbollförbundet att Matti Demegård tar över rollen.

– Matti Demegård blir ett bra komplement, för han är olik mig. Han blir en stor förstärkning vad gäller analys, han har varit med i damlandslaget förut och han har dessutom erfarenhet från herrfotbollen. Det är bra med nya ögon, det kommer att tillföra laget en hel del, säger Sundhage till förbundets hemsida.

Assisterat i Elfsborg

Demegård inledde sin ledarkarriär 2000 som sjukgymnast och ansvarig för fysträningen i Örgryte IS, då tränat av Erik Hamrén som numera är förbundskapten för svenska herrlandslaget. 2007 blev han assisterande tränare i Öis innan karriären fortsatte under Magnus Pehrsson i Gais 2008-10 och 2011 i Elfsborg.

Redan 2005-09 fanns Demegård även med i damlandslaget, då som sjukgymnast.

– Jag hoppas kunna tillföra den kunskap och erfarenhet jag samlat på mig under tretton år i elitfotboll. När det gäller analys ska jag bidra med att ge ett annat perspektiv på matcherna, att förmedla individuell och kollektiv analys till Pia Sundhage och Lilie Persson samt vara ytterligare en tränarresurs i teamet, säger Demegård.

ARTIKELN HANDLAR OM