Rohlin missar VM-kval

Foto: PIC-AGENCY
FOTBOLL

Hon togs ut till landslaget, men skadade låret några timmar senare.

Nu missar mittbacken Charlotte Rohlin, 33, kvalet mot Nordirland.

– Hon fick ordentligt ont, säger Linköpings lagläkare Håkan Gauffin.

Under tisdagen presenterade Pia Sundhage sin trupp till VM-kvalet mot Nordirland. Charlotte Rohlin, som spelat 90 minuter som mittback förra landskampen, var given på nytt.

Senare på kvällen mötte Linköping AIK i allsvenskan. Charlotte Rohlin kände direkt av smärtor i baksidan av höger lår men stretade vidare. Efter 28 minuter gjorde det för ont, så hon linkade av och ersattes av Tove Almqvist.

Tog storseger

Linköping vann med 4–0 men ser ut att bli utan sin mittback ett par veckor.

– I första matchen mot Piteå kände hon av baksidan av låret. Sedan har det känts bra under träning, där man inte kommer upp i samma maxlöpningar som under match, men nu fick hon ont av första ruschen, säger lagläkaren Håkan Gauffin.

Gauffin behandlade Rohlin efter segern och säger att 33-åringen ska magnetröntgas på torsdag. Till dess går det inte att ge exakta prognoser, men läkaren tror inte att hon kan spela match de kommande veckorna.

– När hon fick ont förra gången kändes det bra nästan direkt efteråt. Den här gången är det värre, så hon kommer vara borta ett tag i alla fall, säger Gauffin.

”Mindre sannolikt”

Charlotte Rohlin har gjort 72 A-landskamper och bildade mittlås i landslaget ihop med Umeås Emma Berglund när båda har varit friska.

Berglund har varit knäskadad och är just tillbaka i landslaget igen, men kommer troligen inte att spela ihop med Rohlin mot Nordirland.

– Det är mindre sannolikt att hon kan vara med, säger Linköpings lagläkaren Håkan Gauffin.

FAKTA

RESULTAT

Linköping–AIK 4–0 (2–0)

1–0 Aya Noguchi (6), 2–0 Fridolina Rolfö (16), 3–0 Emma Lennartsson (47), 4–0 Fridolina Rolfö (69).

Publik: 470.

Göteborg–Kristianstad 3–1 (2–0)

1–0 Lieke Martens (11), 2–0 Melis Manon (41), 2–1 Susanne Moberg (69), 3–1 Marlene Sjöberg (74).

Publik: 575.

Umeå IK–Piteå IF 0–0 (0–0)

Publik: 912.

ARTIKELN HANDLAR OM