Efter bråket: Asllani in i svenska startelvan

Foto: NIKOLAI JAKOBSEN
Asllani.
FOTBOLL

Petad och upprörd senast.

Nu är Kosovare Asllani tillbaka i Sveriges startelva.

– Jag spelar som bäst när jag känner förtroende, säger hon till Sportbladet.

Kosovare Asllani är tillbaka i det svenska landslag som i morgon ska ta ett stort steg mot VM i Kanada nästa sommar. PSG-anfallaren är tillsammans med Nilla Fischer de två ändringar som förbundskapten Pia Sundhage gör jämfört med den senaste kvalmatchen mot Polen.

Då petades Asllani, och först när hon kom in efter pausen lossnade Sveriges spel och man kunde till slut vinna komfortabelt. Men Asllani var upprörd efteråt och uttalade sig kritiskt mot Sundhage för Sportbladet.

– Hade jag hetat något annat och skrattat och dansat och gjort mig till kanske man spelat, sa hon.

På topp med Schelin

Men nu är bråket utrett och Pia Sundhage har tagit ut henne till matchen mot Bosnien-Hercegovina på Gamla Ullevi i morgon.

– De har släppt in många mål, men tar man bort den första matchen mot Skottland, där de släppte in sju mål, så har de bara släppt in sex mål på sju matcher. Så ska vi göra mål så krävs det att vi får fart på bollen. Vi får ingenting gratis, säger Sundhage.

Asllani går in på topp tillsammans med Lotta Schelin. Även mittfältet, med Olivia Schough, Hanna Folkesson och Therese Sjögran, är offensivt uppställt.

– Det känns bra att vara tillbaka i startelvan. Nu väntar två avgörande matcher och då vill man spela från start, säger Asllani.

”Bjuder inte upp till spel”

Sundhage om motståndet:

– Bosnien har en hel del folk i och kring sitt straffområde. Vi har sett dem spela med någon form av libero, och då såväl bakom backlinjen som mittfältet. Så det är mycket folk.  Det gäller som sagt att vi får fart på bollen. Kan vi göra det och använda kanterna så kommer vi att göra åtminstone ett mål.

Även Schelin är inställd på en defensiv fotboll.

– De är väldigt svåra att göra mål på, det är inget lag som bjuder upp till spel. De har nästan elva man på sista tredjedelen. Det får vi räkna med och det är bara att konstatera att det är den fotbollen som kommer spelas.

FAKTA

Sveriges startelva:

Hedvig Lindahl - Lina Nilsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Sara Thunebro - Caroline Seger - Olivia Schough, Hanna Folkesson, Therese Sjögran - Kosovare Asllani, Lotta Schelin