Schelin avstod träning – men ska kunna spela

FOTBOLL

GÖTEBORG. Lotta Schelin, 30, har en liten blödning i en magmuskel.

Men anfallaren har lämnat klartecken för spel mot Skottland.

– Jag har gjort tester och allt känns jättebra, säger hon.

Lotta Schelin klev av gårdagens träning på grund av smärtor i en magmuskel på höger sida. En magnetkameraundersökning visade att det handlar om en liten blödning.

– Magnetkameran ser ju allt och det är klart att man var lite orolig att det skulle vara något större än så. Jag kände ju att det var något när jag gick av i går och det är klart att man blir lite orolig då. Plumpt och obehagligt att ha den känslan två dagar före match. Ändå väldigt skönt att jag gick av, säger hon efter landslagets förmiddagsträning på Gamla Ullevi. 

Lotta Schelin körde på egen hand bredvid sina lagkompisar. Hon gjorde ett stort antal magövningar, körde maxlöpningar, vändningar och skott.

– Jag gjorde egentligen allting förutom att vara i spel. Det var mer kontrollerade former och jag är väldigt glad över resultatet. Jag känner mig redo för spel och har fått grönt ljus. Det är superviktigt i morgon. Det är verkligen en sådan match där man kan ta en liten känning och köra på.

Skottland måste vinna med minst 3-1 för att snuva Sverige på direktplatsen till VM. Samtidigt jagar Lotta Schelin Hanna Ljungbergs målrekord på 72 fullträffar. Två bollar fattas för att gå förbi.

– Men det spelar ingen roll över huvud taget. I morgon är det viktigaste att ta de poäng som krävs för att gå vidare till VM. Jag kommer inte gråta en enda tår om inte jag gör mål i morgon om vi har gått vinnande ur det här. Jag vill alltid vara med och avgöra och det kommer jag alltid vilja, men det är inte det som är i fokus, säger Schelin.