”Tjejerna kan ju inte ens reglerna”

Uppmärksammade insändaren efter historiska matchen: Varför visades den ens på tv

1 av 3
Uppmärksammade insändaren.
FOTBOLL

England skrev i veckan historia när deras damlandslag för första gången fick spela en landskamp på nya Wembley.

Det slutade med en 0-3-förlust men var ändå en viktig milstolpe för sportens utveckling i landet.

Det visar inte minst en mycket hyllad insändare som dök upp på tidningen I:s redaktion efter matchen.

Mäktiga 45 619 personer såg Englands damer spela den historiska matchen på Wembley mot Tyskland. Det slutade med en tung 0-3-förlust men var trots allt en seger för damfotbollen i landet.

Bland de som såg mötet framför tv-apparaten fanns walesaren David Hickey. Han bestämde sig efter matchen för att skriva en insändare med titeln ”Spela fotboll som en tjej”:

”Filmar och brottas inte”

”Jag såg England-Tyskland mötas i damfotboll på tv. Varför visades den ens? Tjejer kan inte spela fotboll. De känner ju inte ens till de grundläggande reglerna.

När de blir tacklade så reser de sig upp och spelar vidare. De låtsas inte vara skadade. De filmar inte. De får inte motståndarna utvisade. De brottas inte vid hörnorna.

Men värst av allt: de grälar inte med domarna. Som vilket idiot som helst som sett herrarnas Premier League vet så är det inte så man spelar fotboll.”

Ironisk ton

Insändaren, med en väldigt ironisk ton, kom från walesiska orten Blaenau Ffestiniog och landade på tidningen I:s redaktion efter matchen. De tyckte att den var läsvärd nog att publicera och nu sprids texten även över internet.

Kanske ska också de manliga stjärnorna i Premier League fundera på att börja spela fotboll ”som en tjej”.

ARTIKELN HANDLAR OM