”Blondin-alarm!”

Tyska tidningen inför hotellkrocken: Klopp på hotell med 18 svenskor

Foto: TT och Bildbyrån
FOTBOLL

Det är “Blondin-alarm” på Borussia Dortmunds spelarhotell.

Så beskriver tyska tabloiden Bild sammanträffande att Dortmund delar hotell med det svenska damlandslaget under träningslägret i La Manga.

Den inte helt taktfulla rubriken: ”Klopp på hotell med 18 svenskor”.

Det svenska damlandslaget åker till La Manga för att möta Norge i en träningslandskamp den 13 januari. En match som nu uppmärksammas i Tyskland.

Men det är inte de sportsliga förutsättningarna som behandlas i tabloiden Bild utan istället det faktum att de svenska damerna delar hotell med herrlaget Borussia Dortmund. Det råder därför “Blondin-Alarm” som tidningen mindre taktfullt uttrycker det.

”Skulle bjuda in dem”

Tidningen skriver hur Dortmund, som just nu är i kris efter en katastrofhöst i Bundesliga, nu riskerar att distraheras under träningslägret i La Manga. Detta eftersom det svenska damlandslaget, med framförallt blonda spelare vilket Bild tycker är viktigt att trycka på, ser fram emot att träffa Dortmunds stjärnspelare.

– Om jag får tid kommer jag definitivt att försöka se deras träning. Om jag träffar dem skulle jag gärna bjuda in dem också. Det skulle vara väldigt kul om de kom till vår träning, säger Wolfsburgs och svenska landslagets mittback Nilla Fischer till tidningen.

”Ser ofta hans intervjuer”

Dortmunds tränare Jürgen Klopp borde kanske också vara öppen för alla tips han kan få med tanke på att titelaspiranten efter 17 omgångar ligger näst sist i ligan.

– Jag har sett många av Dortmunds matcher och Jürgen Klopp är en karismatisk kille med spännande idéer. Jag ser ofta hans intervjuer. Det är märkligt att Dortmund har sådana problem i Bundesliga när de spelar så bra i Champions League.

ARTIKELN HANDLAR OM