Fischer om Ibrahimovic: ”Är besviken och ledsen”

Fischer har inte glömt Zlatans uttalanden: ”Har inte pratat med någon av oss”

Foto: TT och Bildbyrån
Ibrahimovic och Fisher.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic uttalanden om damlandslaget är inte glömda.

Nilla Fischer är fortfarande kritisk mot PSG-stjärnan.

– Jag är besviken och ledsen för att han inte ger oss det beröm som vi förtjänar, säger hon.

Ingen har väl missat debatten efter Fotbollsgalan 2013 när Anders Svensson fick en bil för sina 146 landskamper, medan Therese Sjögran fick gå hem tomhänt trots sina 187 matcher för svenska landslager.

När Zlatan Ibrahimovic uttalade sig i frågan några månader senare blossade debatten upp på nytt.

– När jag kommer ut i Europa jämför de mig med Messi och Ronaldo. När jag kommer hem jämför de mig med en damspelare. Ska jag behöva skämmas för att vara en svensk fotbollsspelare? Lägg ner det där, det är inte ens roligt. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sa han till Expressen och fortsatte:

– Det går inte att jämföra. Det är bättre att vi är på den linjen än att vi sänker hela hans värde för att jämföra honom med damernas individuella prestationer. De kan få en cykel med min autograf så blir det bra.

”Vi är inget hot”

Ibrahimovic uttalanden stör fortfarande Nilla Fischer.

– Jag är besviken för han är kapten för landslaget. Det gör mig besviken och ledsen att han inte kan ge oss det beröm som jag tycker att vi förtjänar. Vi är inget hot för dem och de borde inte vara ett hot för oss så varför inte bara heja på varandra? säger hon till BBC.

Stjärnbacken säger också att Zlatan varken bett om ursäkt, eller pratat, med någon i damlandslaget.

– Han har inte pratat med någon av oss och jag tror inte att han kommer att göra det, säger Fischer som dock hoppas att Ibrahimovic ska stötta damerna i fortsättningen.

– Jag skulle bli väldigt glad om han gjorde det, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM