Seger: ”Aldrig känts såhär tidigare”

Foto: BILDBYRÅN
Caroline Seger.
FOTBOLL

Caroline Seger har spelat många mästerskap med svenska landslaget.

Men känslan efter den tunga förlusten mot Schweiz och ovissheten kring försvarsspelet inför VM är ny.

– Ärligt talat tror jag inte det har känts så här (tidigare), säger mittfältaren.

På måndag förmiddag var landslagsstjärnorna fortfarande deppiga efter den tunga förlusten mot Schweiz med 1-3 i Eskilstuna.

Men på Tele2 Arena i Stockholm mobiliserade de krafter för att ladda om. På onsdag väntar Danmark (som Sverige spelade 1-1 mot i EM 2013) och laget behöver en seger och ny energi.

Vänskapsmatchen är den sista innan avresan till VM-lägret i slutet av maj.

– Jag hoppas ni får se precis allting som ni inte fick se i går. Inställningsmässigt hoppas jag att alla fått en väckarklocka, visar att vi spelar för Sverige och visar hjärta och hjärna och vågar tro på de vi gör, säger Caroline Seger och fortsätter:

– Och att vi får tillbaka tryggheten i vårt försvarsspel. Ska ett lag göra mål på oss ska det vara jäkligt svårt.

”Revanschlusta”

Mittbacken Nilla Fischer vill också se en stabil defensiv:

– Vi vill ha en seger och vi vill spela bra fotboll. Vi behöver spela en bra defensiv fotboll. Kompakt och stabilt defensivt. Det är en revanschlusta på onsdag, säger hon.

Sverige har under Pia Sundhages ledning i VM-kvalet försökt att utveckla sitt anfallsspel. Tanken är att laget ska kombinera det raka spelet på djupet med att hålla i boll och etablera längre anfall.

I jakten på det optimala anfallsspelet inför VM har Sverige dock tappat sin defensiv. Målen mot Schweiz var droppen, men tendenserna har funnits där tidigare i vår också.

Spelarna tror inte att spelsystemet behöver justeras men att jobbet måste göras och detaljer förändras.

– Det kändes som att vi inte låg kompakt nog. De fick spela genom oss. Känslan var att de ofta fick driva mot backlinjen och vi måste vara med kompakta och tajta, säger Nilla Fischer.

”Varit svårt att sova”

Caroline Seger har inte sovit gott i natt och tankarna snurrar med två månader kvar till VM i Kanada.

– Det maler i huvudet och det har varit svårt att sova. Man spelar upp alla situationer i huvudet, säger hon.

Hon spelade sitt första mästerskap 2005 och efter en rad EM, VM och två OS så är känslan inför sommarens äventyr inte bra just nu.

– Ärligt talat tror jag inte det har känts så här (tidigare).  Men när alla känslor är nya är det lätt att tycka att livet är skit.., säger PSG-stjärnan.