Beskedet: Folkesson missar VM

Korsbandet helt av: "Väntat besked"

Foto: Bildbyrån
Hanna Folkesson.
FOTBOLL

Mardrömmen är bekräftad.

Hanna Folkessons främre korsband är av och hon missar VM i Kanada i sommar.

– För mig var det ett väntat besked. Jag kände direkt när jag skadade mig att det var allvarligt, säger hon till förbundets hemsida.

Hanna Folkesson hade växt fram som en viktig pjäs i Pia Sundhages lagbygge inför VM i Kanada i sommar.

Men i onsdags kom smällen Sverige inte ville se.

Hanna Folkesson vred till knät, vred sig i smärtor och lämnade planen i tårar.

Beskedet i dag: främre korsbandet är av och en liten spricka på den yttre menisken innebär att mittfältaren missar VM.

– Jag är oerhört ledsen för Hannas skull, hon missade EM på hemmaplan 2013 och missar nu också VM. Vi blir av med en väldigt bra spelare och en kämpe, det känns väldigt tråkigt på alla sätt och vis, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till förbundets hemsida.

– Hon ska opereras om cirka tre veckor när svullnaden har lagt sig. Därefter väntar sex till nio månaders rehabilitering, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner.

"Säsongen är bara att glömma"

Det blir även en jobbig smäll för Kif Örebro som ska ge sig ut på ett Champions League-äventyr och där var värvningen av Folkesson en viktig byggsten i tränaren Rickard Nilssons lagbygge.

–  För mig var det ett väntat besked. Jag kände direkt när jag skadade mig att det var allvarligt. Det är svårt att säga något mer innan jag vet hur operationen går, men den här säsongen är väl förmodligen bara att glömma. Jag får sikta på att vara tillbaka till nästa, allt annat är en bonus, säger Hanna Folkesson.