Pia kallar in reserv efter alla skadorna

Pettersson-Engström flyger till Kanada: ”Jättekul”

Foto: BILDBYRÅN
Marina Pettersson-Engström.
FOTBOLL

TORONTO. Skadebekymren i backlinjen leder till att Pia Sundhage kallar in en ersättare.

Marina Pettersson-Engström sätter sig på flyget till Kanada under måndagen.

– Det känns jättekonstigt men jätteroligt, säger hon.

Sveriges vann lördagens VM-genrep mot Holland med 2–1, men bland alla positiva besked kom ett rejält negativt.

Mittbacken Charlotte Rohlin hade ont i hälsenan och kunde inte ens sitta på bänken. Emma Berglund startade bredvid Nilla Fischer, men fick krampkänningar i höger lår och bad om att bli utbytt i paus.

Kallar in reserv

Berglund och Rohlin testades under söndagsmorgonen och gav lätt positiva signaler. Ändå kallar Pia Sundhage in en reserv till VM-truppen.

– Det blev Marina Pettersson som är den här tuffa spelaren, säger förbundskaptenen och motiverar beslutet:

– Om det händer någonting fem i tolv står vi inte här och tänker ”vem ska vi hämta från Sverige nu?”. Då har vi redan hämtat någon från Sverige. Vi pratar väldigt mycket om våra mitbackar, huruvida de är friska.

”Blir jätteroligt”

Marina Pettersson-Engström är 27 år gammal och spelar i Kif Örebro. När Sportbladet når henne verkar hon fortfarande lite omtumlad över den plötsliga resan över Atlanten.

– Vi får väl se hur det blir. Antingen en kort vistelse eller en lite längre. Oavsett vilket blir det jätteroligt, säger hon.

Vad tror du att Pia uppskattar med din spelstil?

– Jag är ganska resolut och hyfsat snabb och har bra tillslag. Men det här är en tillfällighet. Jag hoppas att Emma och Lotta Rohlin kan spela. Blir det så åker jag hem efter första matchen.